PANCIU: Au început lucrările de modernizare a străzii Heliade Rădulescu (FOTO)

0
276

Miercuri, 27 aprilie 2016, au început lucrările de modernizare a străzii Heliade Rădulescu din Panciu. Acestea fac parte din proiectul „Modernizare tramă stradală în zona centrală a orașului Panciu, județul Vrancea“, în valoare totală de 10.113.147 lei, inclusiv TVA. Investiția este finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală și prevede asfaltarea unui număr de 12 străzi: Heliade Rădulescu, Angeliului, Silvestru Jim, Republicii, 1 Iunie, 13 Septembrie, Tudor Vladimirescu, Nicolae Iorga, Pieței, Angerului, Mihai Eminescu, Dumbrava.

„Lucrările de modernizare a străzii Heliade Rădulescu vizează amenajarea părții carosabile, amenajări trotuare și lucrări privind siguranța circulației. Concomitent, se lucrează și pe străzile Angerului și Pieței, din zona centrală, precum și pe străzile Mihai Eminescu și Dumbrava, care fac legătura cu cartierul Neicu“, precizează primarul Iulian Nica.

 Lucrările proiectului  „Modernizare tramă stradală în zona centrală a orașului Panciu, județul Vrancea“ vor fi executate pe o lungime totală de 3.837 m. În funcție de specificul fiecărei străzi, aceste lucrări vor viza amenajarea părții carosabile, ridicarea la cotă a elementelor carosabile de amenajare a preluării apelor pluviale, amenajări trotuare și lucrări privind siguranța circulației.

În perioada 2013-2015, Primăria Orașului Panciu a reabilitat un număr de 18 străzi din zona centrală, datorită proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de interes public (străzi)“, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Aceste străzi au fost: 1 Mai, George Coșbuc, Cooperației, Decebal, Mihai Viteazu, Mircea, Cuza-Vodă, Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Independenței, Cracalia, Traian, Afumați, Ghiocei, Titu Maiorescu, Ciprian Porumbescu, Teilor, Eroilor și Libertății.

La acestea se adaugă și străzile Progresului, Rozelor şi Ioan Slavici, modernizate în cadrul proiectului european „Protejarea, restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, în vederea creşterii atractivităţii turistice a oraşului Panciu” care, pe lângă  lucrările specifice de conservare şi restaurare la Monumentul Eroilor şi cele de restaurare la Paraclisul subteran al Mănăstirii Brazi, a prevăzut şi modernizarea infrastructurii rutiere din zonă.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.