Panciu: Infrastructura agricolă din zona viticolă va fi modernizată printr-un proiect european

0
398
Drum intrare fermele 7-9
Drum intrare fermele 7-9

Proiectul ce prevede modernizarea infrastructurii agricole în zona viticolă a orașului Panciu prinde contur. Documentul care a fost semnat joi, de edilul orașului Panciu, Iulian Nica, prevede reabilitarea a 14 km de drumuri agricole. De lucrările de reabilitare vor beneficia, cu prioritate, proprietarii particulari de vii din cartierele Satu-Nou și Neicu. În cadrul proiectului va mai fi reabilitat și drumul care duce către schitul Sf. Ioan Botezătorul.

Drum acces Schit Sf. Ioan
Drum acces Schit Sf. Ioan Botezătorul

Proiectul „Modernizare infrastructură agricolă în zona viticolă a oraşului Panciu, judeţul Vrancea – Drumuri de exploataţie şi drumuri de acces” are o valoare totală a investiției de 6.180.317 lei, din care valoarea totală eligibilă reprezintă 4.369.556 lei, iar valoarea neeligibilă 1.810.761 lei. Proiectul a fost depus la finanțare în cadrul Submăsurii 125A – Îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea și adaptarea agriculturii.

„Investiția prevede reabilitarea și modernizarea drumurilor de exploatație și cele de acces către suprafețele viticole din orașul Panciu. Datorită acestui proiect, vor fi reabilitați aproximativ 14 km de drumuri ce deservesc o suprafață de 750 de hectare. Investiția este destinată, cu prioritate, proprietarilor particulari de vii, în special cei din cartierele aparținătoare orașului Panciu. Astfel, de aceste lucrări vor beneficia drumurile agricole de exploatație din cartierele Satu-Nou și Neicu, drumurile de exploatație corespunzătoare fermelor 5-6, 7, 9 și 10, precum și drumul de acces către ferma Satu-Nou.

De asemenea, proiectul va favoriza și modernizarea drumurilor de acces către Schitul Sf. Ioan Botezătorul, lucru care va contribui la creșterea numărului de vizitatori ai acestui lăcaș de cult, considerat un obiectiv turistic cu valoare identitară al orașului Panciu“, afirmă primarul Iulian Nica.

Drum acces ferma 10
Drum acces ferma 10

Proiectul „Modernizare infrastructură agricolă în zona viticolă a oraşului Panciu, judeţul Vrancea – Drumuri de exploataţie şi drumuri de acces” include lucrări de asfaltare, efectuare de terasamente, realizarea de legături între alei, amenajarea de podețe și de șanțuri. De asemenea, vor fi executate și lucrări de suprastructură și de siguranță a circulației.

„Până la sfârșitul acestui an, vom primi prima transă de prefinanțare, ce reprezintă 40% din valoarea contractului. Lucrările de modernizare a infrastructurii agricole vor începe în primăvata anului 2016“, a adăugat primarul Iulian Nica.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.