Parcul mare din Mărășești va fi reabilitat cu fonduri europene. Ce presupune investiția

0
227

Probabil fără nicio legătură cu alegerile, Primăria Mărășești anunță că s-a dat drumul la lucrări pentru modernizarea Parcului Joffre, cunoscut mai ales ca Parcul mare al orașului, care va fi modernizat cu fonduri europene nerambursabile. Posibil ca funcționarii din primărie să se fi săturat să tot vadă starea jalnică a parcului, dat fiind că acesta este amplasat chiar peste drum de sediul în care lucrează, și să fi urgentat documentația, care a fost gata în câțiva ani. Parcul mare al Mărășeștiului avea într-adevăr mare nevoie de investiții, care în ultimii ani au fost inexistente. Iar acum, autoritățile din Mărășești anunță că lucrările constau în reabilitare, extindere și modernizare a parcului în suprafață totală de 30.988 metri pătrați.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Mărășești, în parc vor fi plantați câțiva arbori în plus – katsura, frasin de câmp, fag rosu și castan sălbatic, vor fi amplasați stâlpi de iluminat fotovoltaici, panouri de intrare în parc, plase de gard ornamentale, coșuri de gunoi, o fântână arteziană, bănci, pavele de cauciuc, dar și un ansamblu de joaca pentru copii. Totodată, proiectul presupune și reabilitarea turnului de apă aflat în incinta parcului, urmând ca la intrări să fie montate panouri 3D. Din ce transmite Primăria Mărășești, odată cu modernizarea Parcului Joffre va fi renovată inclusiv grădinița și biblioteca, iar cei care își vor petrece timpul aici vor avea acces la internet – în zonă au fost înființate trei puncte de acces gratuit la internet prin WiFi, cu finanțare europeană, în cadrul programului WiFi4EU al Comisiei Europene.


Parcul Joffre are o semnificație aparte pentru oraș, prin istoria sa, suprafața foarte mare, aspectul deosebit dat de copacii care au crescut de-a lungul timpului. Pentru oraș este un obiectiv cu o valoare identitară și, de aceea, a fost o prioritate pentru noi să îl punem în valoare așa cum merită. Parcul Joffre va deveni, după modernizare, o zonă de relaxare pentru adulți și pentru copii, cu loc de joacă, acces la internet, bibliotecă și alte facilități. Datorită lucrărilor care vor fi realizate, parcul va fi transformat dintr-un loc încremenit în trecut într-un spațiu cu un aspect foarte frumos, cu rol de recreere, dar și educativ în același timp, cu toate dotările și funcționalitățile potrivite timpurilor actuale”, precizează Valerică Chitic, primarul orașului.

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.