Păreri Pefoc – specialiștii ne îndeamnă să nu ne lăsăm surprinși de noul sezon rece și să alegem siguranța coșurilor de fum nemțești

0
100

Un sistem performant de evacuare a fumului este vital pentru funcționarea în parametri ideali ai oricăror soluții de încălzire, fie că vorbim despre un șemineu tradițional pe lemne, o sobă clasică, o centrală performantă sau un termosemineu ieftin. În caz contrar, apelarea la o soluție improvizată sau a cărei mentenanță este făcută precar, poate conduce nefericit la majoritatea cauzelor de apariție a coșurilor de fum murdare, izolate necorespunzător sau predispuse la scurgeri nedorite de aer. Aceste probleme nu pot fi rezolvate cu improvizații, ci doar apelând la soluții de calitate, proiectate cu atenție de către specialiști avizați care vor garanta lucrarea prin utilizarea cu preponderență a materialelor de calitate verificată.

Specialiștii ne sfătuiesc că este cel puțin neinspirat să investim o sumă considerabilă de bani într-un șemineu sau într-o sobă performantă, fără să tratăm cu aceeași responsabilitate, investiția într-un sistem de evacuare potrivit pentru nevoile tale de încălzire. Așadar, noua gamă profesională de coșuri de fum propuse de renumitul brand nemțesc Hoch, disponibilă și în oferta profesioniștilor sibieni de la Pefoc este soluția ideală pentru a te simți cu adevărat protejat, de pericolele incendiilor sau a intoxicațiilor accidentale cu monoxid de carbon.

Performantul cos fum ceramic HOCH este un sistem modern de evacuare a gazelor, construit sub tutela renumitului producător HART Keramik din Germania, deținător al unei tradiții de peste 300 de ani în domeniul soluțiilor de evacuare profesională. Sistemul complet de coș de fum, include manta de beton ușoară, fiind potrivit tuturor tipurilor de combustibili: solizi, lichizi și gazoși (lemn, cărbuni, gaz, peleți sau bricheți). Coșurile de fum ceramice reprezintă unele dintre cele mai performante și trainice soluții de construcție pentru evacuarea gazelor în domeniul termic, ce se traduce prin siguranță, rezistență și confort. Sunt dispuse în triplu-strat, formate din tubulatură de șamotă la interior, termoizolație din vată bazaltică și manta prefabricată din beton ușor, la exterior.

În prezent, pentru tot mai mulți clienți din țară, aceste sisteme câștigă simpatie în fața coșurilor de fum din cărămidă clasică. În favoarea soluțiilor ceramice stau argumente precum: eficiența și economia pe termen lung, siguranța la operare și amprenta ecologică mult diminuată. Coșurile ceramice Hoch, includ elemente prefabricate care au rolul de a accelera și simplifica asamblarea, în comparație cu timpul și complexitatea necesare construcției unui coș de fum din cărămidă. Pe lângă avantajele legate de ușurința asamblării, merită să amintim și aspectele legate de siguranță. Nu de puține ori, coșurile din cărămidă eșuează să respecte cerințele și normele impuse prin legile de construcții în vigoare, aspecte pe care Hoch Chimney Systems însă, le respectă cu strictețe nemțească.

Un alt avantaj al sistemelor de coș de fum este amplitudinea largă, mai ușor de încorporat în aproape orice fațadă de casă. Coșurile din ceramică zidite, nu ruginesc, prezintă o rezistență ridicată la coroziune, abraziune și supra-încălzire, garantându-le astfel, o durată superioară de viață de până la 30 de ani, în condiții optime de funcționare. Construcția și montajul coșului se fac rapid și simplu la prețuri reduse, datorită elementelor prefabricate (beton semi-ușor, componente modulare, accesorii incluse în kit, instrucțiuni de montaj, etc).

Pentru a te putea bucura cu adevărat de toate avantajele coșurilor ceramice Hoch, construcția acestora trebuie să fie asigurată de o echipă profesionistă cu meșteri experimentați care pot fi contactați direct de pe site-ul pefoc.ro. Aceștia îți vor explica pe îndelete, care sunt criteriile întreținerii corecte ale tandemului semineu ieftin – coș de fum astfel încât, să te bucuri de randament maxim pentru o perioadă cât mai lungă de timp în deplină siguranță, pentru căminul și familia ta!

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.