Parfumuri și cosmetice contrafăcute urmau să invadeze piața din Vrancea

0
229

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu — P.T.F. Giurgiu au descoperit ascunse în patru autocare, sute de flacoane de parfum, produse cosmetice și articole de încălțăminte, produse susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni români și doi turci au încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 10.03.2016, ora 03.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în țară un cetățean turc, la volanul unui autocar care circula pe ruta Istanbul — România.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, 100 perechi de încălțăminte și 171 flacoane de parfum, inscripționate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparțin cetățeanului român Gheorghe S., în vârstă de 36 de ani. Acesta a declarat că a cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul, în schimbul sumei de 1.000 USD, cu intenția de a le comercializa pe raza județului Vrancea.

Tot ieri, în alte două autocare, au mai fost descoperite la controlul de frontiera 345 flacoane de parfum, inscripționate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean român și un cetățean turc, în vârstă de 44 de ani și 58 de ani, au încercat să le introducă ilegal în țară.

Aceștia au declarat că au cumpărat bunurile dintr-un centru comercial din Istanbul și nu dețin documente de proveniență sau certificate de calitate pentru acestea.

Tot la P.T.F. Giurgiu, în data de 09.08.2016, polițiștii de frontieră au descoperit în cala unui autocar, ce efectua curse pe ruta Istanbul — România, 140 flacoane de parfum și 266 produse cosmetice, inscripționate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparțin unui cetățean turc, în vârstă de 24 ani, care a declarat că a primit bunurile din Turcia și urma să le predea unei persoane în București.

În toate cazurile, bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.