Părinții, invitați la școală pentru a-și cunoaște mai bine copiii

0
137
DGASPC Vrancea, prin Centrul Comunitar Copii cu Dizabilități Focșani, va desfășura programul „Şcoala Părinţilor”, în perioada 31 mai- 20 decembrie.

Programul urmărește reducerea semnificativă a situaţiilor de impas parental şi a dificultăţilor aferente în cadrul relaţiei părinte-copil, în special în situaţiile copiilor cu deviaţii comportamentale cauzate de traversarea perioadei de pubertate, dar şi a copiilor cu dificultăţi de adaptare şcolară sau de altă natură. Ideea acestui proiect pleacă de la faptul că la nivelul Direcţiei pentru Protecţia Copilului apar în mod constant solicitări ale părinţilor pentru a fi sprijiniţi în a face faţă dificultăţilor pe care le întâmpină în relaţia cu proprii copii sau pentru a solicita intervenţia specialiştilor în rezolvarea unor « probleme » pe care le au copiii. S-a constatat că tot mai mulţi părinţi întâmpină dificultăţi în relaţia cu copiii, acest lucru repercutându-se asupra dezvoltării copiilor, asupra adaptării lor şcolare şi a performanţelor. Workshopurile planificate vor oferi cadrul unui grup de suport şi de identificare de soluţii.

Cu alte cuvinte, părinţii vor primi constant informaţii şi vor beneficia de consiliere permanentă privind instrumentele de prevenire şi de soluţionare a diferitelor tipuri de probleme apărute în relaţia copil – părinte. Pentru înscrieri sau detalii suplimentare, părinții sunt așteptați la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vrancea- D.G.A.S.P.C. Vrancea, cu sediul în Focșani, str. Cuza Vodă, nr. 52.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.