Parlamentarii din Forța Dreptei fac presiuni pentru eliminarea pensiilor speciale de care beneficiază aleșii neamului!

1
207

În toată nebunia asta cu scumpirea energiei electrice și a gazelor naturale, cu spectrul unei ierni apocaliptice deasupra capului, unii dintre noi poate că au uitat de lupta pentru eliminarea pensiilor speciale de care beneficiază aleșii neamului. Ei bine, se pare că parlamentarii din Forța Dreptei nu au trecut cu vederea acest lucru, fapt dovedit de inițiativa acestora de a depune pentru a doua oară o solicitare în acest sens la Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, tocmai pentru a fi repus pe tapet acest proiect. Să nu uităm că Parlamentul avea obligația transmiterii acestuia spre dezbatere în comisii, mai ales că în luna mai Curtea Constituțională a atras atenția asupra respectării termenelor parcursului legislativ. Este exclusiv o chestiune de voință politică, pe care, în mod evident, din tergiversarea introducerii proiectului în circuitul parlamentar, reiese că actuala coaliție PSD-PNL-UDMR nu o are în ceea ce privește desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Nu există niciun motiv legitim pentru care refuză acest lucru, altul decât lipsa voinței de a soluționa această cerință clară din partea electoratului. Eliminarea indemnizației pentru limită de vârstă a parlamentarilor nu aduce niciun prejudiciu dreptului parlamentarilor (similar cu al oricărui alt contribuabil român) de a încasa o pensie bazată pe contributivitate. În perioada în care desfășoară activități la Parlament, pentru orice deputat sau senator se plătesc contribuții, astfel că la vârsta pensionării va beneficia de pensie bazată pe contributivitate. Indemnizația/pensia specială care face obiectul dezbaterii publice este suplimentară acestui drept, ea fiind creată printr-o prevedere specială care poate fi abrogată, la fel cum a fost și instituită, printr-un vot al Legislativului”, se arată într-un comunicat transmis de Forța Dreptei.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. O tumoare canceroasă se poate elimina chirurgical eliminând TOATE celulele canceroase. Dacă una singură rămâne poate infecta din nou alte celule sănătoase. Pensiile speciale sunt un cancer care a infectat poporul român. Ele trebuie eliminate în totalitate. Orice excepție nu conduce decât la o continuare a acestei maladii. Orice mijloc este acceptabil pentru realizarea acestui scop, fie desființarea CCR sau altceva. Orice organizație care se opune desființării pensiilor speciale este toxică pentru poporul român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.