Patronii firmelor mijlocii amenință cu proteste. Au de mers sute de kilometri pentru declarații

0
516

Patronii firmelor încadrate în categoria contribuabililor mijlocii ameninţă cu protestele. Oamenii sunt nemulţumiţi că, de la începutul lunii, relaţia lor cu bugetul de stat este administrată de Direcţiile Regionale ale Finanţelor Publice, ceea ce înseamnă că patronii de firme din Vrancea îşi depun declaraţiile la Constanța.

De la 1 februarie, Direcţiile Regionale ale Finanţelor au preluat de la administraţiile judeţene conturile firmelor a căror cifră de afaceri variată între 6,7 şi 70 de milioane de lei anual.

Administratorii firmelor spun că reorganizarea fiscală nu face altceva decât să îi pună pe drumuri. De pildă, afaceriștii din Vrancea sunt nevoiți să ajungă tocmai la Constanța pentru a-și depune actele necesare ori rezolva alte problem legate de firmă.

Mai exact, administratorii firmelor din județul Vrancea au de străbătut aproape 300 de kilometri ca să depună declaraţiile fiscale sau să obţină adeverinţe. Reorganizarea a fost făcută printr-un ordin al preşedintelui ANAF emis în decembrie 2015. Reprezentanţii Fiscului spun însă că reorganizarea va duce la creşterea încasărilor la bugetul de stat.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.