Patru focșăneni cer Primăriei să revoce o hotărâre de Consiliu Local! Oamenii dețin garaje în zonă și se plâng că nu au fost consultați

0
889

Patru focșăneni s-au adresat unui cabinet de avocatură pentru a obliga Primăria Focșani să revoce o hotărâre de Consiliu Local emisă în anul 2020. Asta după ce autoritățile locale au emis somații prin care solicită demolarea garajelor de pe domeniul public amplasate pe strada Plevnei, în vecinătatea unui punct termic, pentru a face loc unui proiect de modernizare a zonei.

Pe data de 30 ianuarie 2020, Consiliul Local Focșani a adoptat o hotărâre prin care au fost aprobați indicatorii tehnico – economici faza Documentație de avizare a
lucrărilor de intervenție (DALI) pentru realizarea obiectivului de investiții: „Refacere
infrastructură străzi, parcări, alei, iluminat, supraveghere video, canalizaţii, reţele curenţi slabi, str. Carpaţi, str. Constituţiei, str. Plevnei, str. Mitropolit Varlaam (tronson cuprins între b-dul Unirii şi str. Bucegi), municipiul Focşani, județul Vrancea”. La jumătatea lunii iulie a acestui an, Primăria Focșani a emis somații prin care îi obligă pe cetățenii care dețin garaje în zonă să le demoleze. Patru dintre aceștia au decis să consulte un avocat pentru a-i face pe aleșii locali să revoce hotărârea prin care zona urmează să fie modernizată, inclusiv pe strada pe care aceștia dețin garaje. Oamenii spun că somațiile au fost emise exact în perioada în care aceștia se aflau în concediu și că nu au fost consultați public pe acest subiect. „Petenții, cunoscând că nu a existat nicio consultare publică cu privire la vreo operațiune de resistematizare a zonei în care au fost amplasate legal garajele, ci doar intenții exprimate public de refacere străzi, au solicitat Primăriei Municipiului Focșani să le comunice actele care au stat la baza operațiunii de resistematizare a zonei operațiune ce ar conduce în opinia Primăriei Focșani la activarea Art. 5 din Contractele de Închiriere încheiate pentru terenurile ocupate de aceste garaje”, se arată în adresa transmisă de cabinetul de avocatură care îi reprezintă pe cei patru focșăneni. La jumătatea lunii august 2022, municipalitatea le-a transmis acestora documentele care au stat la baza emiterii somațiilor, respectiv Hotărârea nr. 11 din data de 30 ianuarie 2020. În opinia oamenilor, documentul nu s-ar fi adoptat cu respectarea regulilor procedurale minimale instituite pentru asigurarea transparenței decizionale și cer revocarea acestei hotărâri. Cetățenii mai spun că dacă ar fi existat o consultare publică pe acest subiect s-ar fi evidențiat și faptul că terenurile pe care au fost amplasate garajele sunt condiționate tehnic. Mai exact, pe sub acestea trece magistrala de energie termică, fapt pentru care, în opinia acestora, zona nu poate fi asfaltată. Proiectul Primăriei Focșani are ca scop îmbunătăţirea situaţiei actuale a infrastructurii din cadrul spaţiului urban, prin reabilitarea carosabilului într-o soluţie modernă, prin îmbunătăţirea şi reabilitarea elementelor geometrice în plan, profil longitudinal şi profil transversal tip şi punerea acestora de acord şi în limitele impuse prin normele tehnice. Conform datelor tehnice, vor fi reabilitați 804 m de pe strada Carpați, strada Constitutiei, strada Plevnei și strada Mitropolit Varlaam prin refacerea trotuarelor, a căilor de acces, asfaltarea și modernizarea părții carosabile și amenajarea mai multor spații cu destinaţia de zone verzi.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.