Patru partide din Vrancea și-au dat dat mâna pentru o alianță împotriva lui Oprișan

0
631
VRANCEA ARE VIITOR! Acesta este sloganul noii alianțe electorale care vrea să învingă PSD și pe Marian Oprișan în alegerile locale din acest an. Reprezentanții a patru formațiuni politice s-au întâlnit joi pentru a discuta ideea susțienerii unui candidat unic la președinția Consiliului Județean Vrancea. Lideri ai Partidului Național Liberal, ai Alianței USR PLUS, ai Partidei Romilor „Pro Europa” și ai Partidului Verde s-au așezat la masa negocierilor și au reușit formarea unei alianțe electorale pentru înlăturarea lui Marian Oprișan de la conducerea județului.
“În urma discuțiilor s-a ajuns la ideea susținerii unui singur candidat la președinția Consiliului Județean Vrancea, în cadrul unei alianțe electorale, pentru înlăturarea baronului Oprișan, cel care de douăzeci de ani trage cu o mână frâna dezvoltării județului, iar cu cealaltă stă la mila Guvernului, investind banii în proiecte păguboase și fără finalitate. Deschiderea tuturor reprezentanților forțelor politice prezente a fost maximă, cu respectarea principiilor și priorităților partidelor prezente pentru o bună guvernare locală”, se arată într-un comunicat de presă. În cadrul discuțiilor de astăzi, liderii celor patru formațiuni politice au căzut de acord asupra principiilor după care să se ghideze noua alianță politică: Fără penali, fără foști colaboratori ai securității, fără incompetenți, nepotism și clientelism, fără partide care au înțelegeri cu PSD, fără persoane care au fost în structurile de conducere PSD sau susținuți în poziții publice de PSD. De asemenea, au fost stabilite și prioritățile agreate de alianța electorală: servicii medicale de calitate pentru toată lumea, fără gropi și drumuri județene de pământ, servicii de utilitate publică la standarde europene, implementarea proiectelor din fonduri europene, susținerea mediului de afaceri și crearea de locuri de muncă durabile, susținerea producătorilor agricoli, protejarea pădurilor și crearea de spații verzi, fără facturi și contracte ascunse publicului, fără hârtii inutile și fără cozi la ghișee.
În cadrul aceleași întâlniri s-a stabilit ca în următoarea perioadă participanții la discuție vor trebui să-și desemneze grupuri de lucru, în vederea stabilirii detaliilor tehnice pentru materializarea acestui deziderat, Vrancea fără Oprișan.
“Un prim pas a fost făcut în această direcție, una benefică pentru vrânceni, care trebuie să fie deasupra intereselor personale sau de grup ce guvernează actuala administrație județeană. Suntem în Orașul Unirii, iar exemplul dat de înaintașii noștri trebuie să ne fie viu în memorie, pentru că istoria, dar și alegătorii, ne vor judeca. Suntem în al doiprezecelea ceas, când încă se mai poate opri decăderea unui județ prosper odinioară, acum depopulat și sărăcit”, se mai arată în același comunicat de presă.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.