Păzea! ANAF implementează poprirea electronică

0
298

Executările silite vor fi de acum încolo mai ușoare pentru Agenția Națională de Administrare Fiscală, care de vineri poate pune popriri pe conturi fără birocrație, ci direct din calculator.

“Poprirea electronică – Sistemul de comunicare a actelor de executare către instituțiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță este funcțională din data de 23.06.2017. Prin intermediul acestui sistem este asigurată o comunicare rapidă și eficientă a actelor de executare si sunt înlăturate deficiențele legate de întârzierea ridicării măsurii popririi conturilor bancare în cazul stingerii obligațiilor fiscale, astfel încât activitatea contribuabililor să fie cât mai puțin afectată”, se arată într-un comunicat de presă al ANAF.

Implementarea acestui sistem are ca principale obiective scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, inclusiv cele emise ca urmare a încetării măsurilor de executare silită, reducerea costurilor de comunicare/operare pentru părţile implicate – A.N.A.F. şi instituţiile de credit și ridicarea măsurilor de executare silită prin poprire în timp real.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.