Pe 6 Aprilie se împlinesc 6 ani de SMURD la Panciu și Vidra

0
90

Vineri, 6 aprilie, e zi de sărbătoare pentru ISU Vrancea, care aniversează 6 ani de la operaționalizarea SMURD la Stațiile de Pompieri din Vidra și Panciu.

“Datorită înfiinţării punctelor S.M.U.R.D. în cadrul Staţiilor de Pompieri Panciu şi Vidra, s-a înregistrat o scădere a timpului de răspuns la solicitări, o creştere a capacităţii de intervenţie şi a calităţii serviciilor medicale oferite cetăţenilor. În prezent, la nivelul celor 2 subunități există un număr de 87 subofițeri – paramedici absolvenți ai cursului de prim ajutor calificat, descarcerare și operațiuni de salvare, organizat în centrele de pregătire și formare ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Începând cu anul 2015, paramedicii au trecut la un nivel superior de pregătire prin parcurgerea unui curs de extindere a competențelor privind abordul venos periferic și protezarea minim invazivă a căilor aeriene superioare”, transmit reprezentanții ISU Vrancea.

În cei 6 ani de funcționare, paramedicii SMURD din cele două localități au avut un număr de peste 4000 de misiuni, intervenind la diferite situații de urgență, cum ar fi accidente rutiere, accidente de muncă sau casnice, incendii, explozii, dar şi la misiunile de asigurare privind producerea unor situaţii de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.