Îndrăznește să fii informat!

vineri, 1 decembrie 2023

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  AcasăActualitatePenitenciarul Focșani - Campanie de prevenire a criminalității

  Penitenciarul Focșani – Campanie de prevenire a criminalității

  Campanie de prevenire a criminalității, precum și de facilitare a reintegrării sociale a persoanelor private de libertate

  Serviciul Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului Focșani, a răspuns invitației lansată de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea și Colegiului Tehnic „Ion MINCU” – Focșani, participând la o activitate în comunitate, unde două persoane private de libertate și elevi ai colegiului, au dezbătut următoarele teme „Ce sunt drogurile, aspecte legislative, substanţele noi psihoactive, ​factori de risc şi de protecţie, traficul și consumul de droguri, traficul de persoane în legătură sau nu cu fenomenul consumului / utilizarea de substanțe psihoactive”, cu scopul de a sensibiliza societatea civilă cu privire la importanța reintegrării sociale a persoanelor custodiate.

  De asemenea, activitatea a vizat conștientizarea riscurilor privind traficul și consumul de substanțe psihoactive care provoacă dependență, prin împărtășirea experiențelor negative prin care au trecut persoanele private de libertate prezente, care au avut contact cu traficul și consumul de substanțe interzise. Elevii au participat la discuții, au răspuns și au adresat, la rândul lor, întrebări celor două persoane private de libertate prezente la dezbatere, despre capcanele consumului de droguri, consecințele fizice și emoționale, cât și despre consecințele legale suportate. Împărtășirea acestor experiențe negative a ajutat elevii în a conștientiza mai mult riscurile la care s-ar putea supune aflându-se în prezența unor anturaje nepotrivite, cât și în a conștientiza importanța solicitării de ajutor specializat ori de câte ori se confruntă cu situații problematice. Puterea exemplului personal a avut un impact semnificativ pentru elevii prezenți la activitate și, deopotrivă, apreciată de cadrele didactice prezente – consilier educativ, Cojocarul Ioana și consilier școlar, Modreanu Claudia. Administrația Penitenciarului  Focșani și partenerii instituționali își exprimă convingerea că împreună pot contribui la prevenirea criminalității, și la facilitarea  reintegrării sociale a persoanelor private de libertate. (comunicat Penitenciarul Focșani – purtător de cuvânt, subcomisar de poliție penitenciară Ovidiu Popescu)

  spot_img
  spot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  ACUM Incendiu la o locuință din Ruginești! Mai multe echipaje de pompieri mobilizate în zonă

  Două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Adjud intervin, în cooperare cu SVSU Ruginești,...

  Muzeul Vrancei deschide ușile pentru public în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie

  Într-un gest de generozitate cu ocazia Zilei Naționale a României, Muzeul Vrancei anunță că...

  Vrei să muncești în Spaţiul Economic European? Consultă oferta din 8 țări AICI

  Pentru această săptămână, rețeaua EURES (rețea europeană de cooperare a serviciilor de ocupare a...

  Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) a devenit funcțional de astăzi

  Astăzi, 30 noiembrie 2023, românii au primit o veste bună în ceea ce privește...

  ARTICOLE POPULARE

  VIDEO A zburat cu jeepul prin PECO și s-a oprit într-o casă!

  Duminică, 26 noiembrie, în jurul orei 14.10, poliția a fost alertată prin apel la...

  ULTIMA ORĂ Accident la Dumbrăveni! O persoană a decedat!

  În urmă cu puțin timp, pe DN2 E85 (comuna Dumbrăveni) s-a produs un accident...