Pensiile speciale au atins un record istoric în iunie 2022 – peste 1 miliard de lei! Deputatul Năsui: „Banii dumneavoastră luați prin taxe și impozite!”

1
314

Deputatul Claudiu Năsui (USR) atrage atenția că pensiile speciale au atins un record istoric în iunie 2022, fiind pentru prima dată când statul a cheltuit pentru achitarea acestora peste 1 miliard de lei într-o singură lună. „Pensiile speciale au crescut și tot mai cresc. Pentru prima dată de când PSD-PNL le-au introdus, cheltuielile cu pensiile speciale pe o singură lună au depășit pragul de un miliard de lei. Și asta fără pensiile speciale ale parlamentarilor care vor reintra în plată după decizia CCR. Și fără pensiile speciale ale primarilor care vor intra în plată de la anul”, spune fostul ministru al Economiei. În comparație cu 2021, doar în primele 6 luni ale anului în curs statul a plătit cu 607 milioane de lei mai mult, pensiile speciale ajungând acum la o sumă fabuloasă. Deputatul Năsui consideră că actualul guvern condus de PSD și PNL nu are niciun interes pentru eliminarea pensiilor speciale însă pentru a putea acoperi costiul acestora sunt impuse noi impozite și taxe. Deputatul USR dă exemplul premierului Ciucă care în 2020 a încasat o pensie specială de 216.000 de lei, cu aproape 50.000 de lei mai mare decât salariul de ministru. „De ani de zile politicienii ne mint că desființează pensiile speciale și vor stabili un sistem identic pentru toți românii. Se bat cu pumnii în piept la televizor, și au ajuns să se certe chiar și în presă. Ministrul muncii îi acuză pe ministrul de interne și ministrul apărării că blochează reforma sistemului de pensii. Ei fiind toți din același guvern cu o majoritate imensă în parlament”, subliniază deputatul Claudiu Năsui.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.