Pensionarii din Vrancea, învățați de polițiști cum să nu cadă pradă hoților

0
119

Ofiţeri din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au organizat în municipiul Focşani, la sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Milcov” o întâlnire cu membrii cotizanţi ai acestei instituţii.

Scopul activităţii a fost atât informarea persoanelor vârstnice cu privire la riscul la care este expusă această categorie socială cât şi prezentarea unor recomandări care să reducă riscul de victimizare în rândul acestora. Cu această ocazie au fost prezentate priorităţile Poliţiei Române cu accent pe cooperarea membrilor comunităţii în vederea prevenirii şi reducerii criminalităţii în mediul urban, îndeosebi în rândul persoanelor vârstnice, o categorie socială predispusă la victimizare.

A fost prezentată Campania naţională „Neglijenţa-invitaţie deschisă la furt”, ocazie cu care s-au distribuit pliante cu un set de măsuri minime ce trebuie avute în vedere pentru prevenirea furturilor din locuinţe; Subiectul cel mai discutat a fost legat de cazurile tot mai frecvente înregistrate la nivel naţional pe segmentul infracţiunilor de înşelăciune, fiind prezentate exemple de cazuri ale unor infracţiuni de acest gen prin diferite metode (accidentul, câştigarea unor concursuri, vânzarea unor bunuri, împrietenire, etc.).

De asemenea, la nivelul judeţului Vrancea se află în desfăşurare şi Campania locală de prevenire intitulată „Atenţie la persoanele necunoscute”, iar în acest context poliţiştii au recomandat participanţilor să verifice orice informaţie primită telefonic, să nu ofere date de identificare apelantului, să reţină cât mai multe semnalmente dacă ajung în situaţia de a se întâlni cu aceştia şi să informeze imediat poliţia pentru a fi luate măsurile legale.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.