Pentru aproape 7.000 de euro, Primăria Panciu și-a angajat consultanță de specialitate pe achiziții publice

0
772

Orașul Panciu pare să nu-i simtă lipsa celui care nu i-a fost baci până la adânci bătrânețe, ci doar vreo 6 primăveri, și își vede de treabă sub conducerea viceprimarului Dumitru Huzum Șerban. Mai mult, noul șef al administrației locale tinde să acorde o importanță deosebită achizițiilor, plănuind probabil să dea iama prin SEAP ca un copil prin vitrinele cu dulciuri. Nu știm ce ticluiește noul șef al primăriei din Panciu dar cu siguranță are ceva în cap. Altminteri, de ce ar apela așa, pe nepusă masă, la serviciile de specialitate ale unei firme de consultanță în domeniul… ați ghicit, achizițiilor.

Așadar, Primăria Panciu s-a pricopsit cu o societatea care se va ocupa de tot ce înseamnă cumpărări conform legii, de pe platformele de specialitate, așa cum ar fi SEAP, de exemplu, adică Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pentru necunoscători. E clar că nu te poți aventura așa, în neant, fără să ai cunoștință de chichițele care trebuie îndeplinite când târguiești ceva spre folosința pănceanului. Ei bine, consiliul local al localității a dat unde verde iar primăria a bătut palma (prin încredințare directă, se înțelege) cu SEAP CONSULT TRAINING, în baza unui abonament lunar cu o valoare totală de 32.844 de lei cu TVA, adică taman 6.783 de euro, contractul urmând să se deruleze până anul viitor, pe vremea asta. De remarcat este că, din absolută întâmplare, firma care se va griji de tot ce înseamnă achiziții publice, de la elaborarea fișei de date și până la achiziția propriu-zisă, are sediul în Panciu și aparține lui Mihai Răzvan Purdel.

Societatea a fost înființată în februarie 2018, membru fondator la acea dată fiind Mircea Nicolae Jugănaru, și a pornit la drum cu o cifră de afaceri de 33.800 de lei, în același an înregistrând un profit net de 26.852 lei și datorii de aproape 3.000 de lei. La doi ani și ceva de la înființare, compania s-a pus frumos pe picioare și a reușit un profit net de 225.637 lei, cu datorii de numai 12.141 lei. Rămâne de văzut cât de eficientă va fi această colaborarea și câte achiziții va face Primăria Panciu de acum înainte.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.