Pepiniera Țarina din Nereju – locul unde se produc de 50 de ani puieții pentru reîmpăduririle din Vrancea!

0
528

Pepiniera Silvică Țarina este situată pe raza localității Nereju și aparține de Ocolul Silvic Focșani. În fiecare an aici sunt produși puieții forestieri pentru campaniile de împăduriri derulate de Romsilva, în cazul nostru Direcția Silvică Vrancea. Aflată într-una dintre cele mai frumoase zone de munte ale Vrancei, specialiștii silvici cultivă și îngrijesc în Pepieniera Țarina puieții forestieri, chiar de la plantare și până când pot fi utilizați la regenerarea fondului forestier. Întinsă pe o suprafață de 3,7 hectare, pepiniera a fost înființată acum aproape 50 de ani, în 1972, aici fiind crescuți puieți de brad, molid, pin negru, pin strob, larice, fag și paltin de munte, aceștia fiind produși din semințe.

După ce rămân în solarii între un an sau doi, puieții sunt repicați pe câmp (procedeu de replantare a unor plante tinere din răsadnițe, într-un loc mai larg, reînsămânțare) pentru a se adapta condițiilor din zonă. „În ultimii patru ani, din Pepiniera Silvică Țarina au fost utilizați circa 900.000 puieți forestieri, dintre care peste 100.000 în campania de împăduriri din primăvara a acestui an, pentru regenerarea suprafețelor administrate de Direcția Silvică Vrancea, precum și de alți administratori de fond forestier”, se arată pe pagina de Facebook a Romsilva. De altfel, din cele 7 pepiniere centrale și 580 ale ocoalelor silvice, instituția produceanual 46 milioane de puieți forestieri din 60 de specii și mai bine 1,2 milioane de puieți ornamentali din peste 250 de specii. (foto: Cristian Mutică, Direcția Silvică Vrancea)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.