PERCHEZIȚII cu mascați la hoții de energie electrică de la Slobozia Bradului

0
274

22 de infracțiuni de furt de energie electrică și executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, au fost constatate de polițiști, în urma unor percheziții efectuate ieri, în comuna Slobozia Bradului.

Vineri, 26 ianuarie, poliţiştii Serviciului Ordine Publică și cei ai Secției 2 Poliție Rurală Gugești, însoțiți de specialiști ai S.C. Electrica S.A Focșani au derulat acţiuni pentru prevenirea și combaterea sustragerii de energie eletrică în comuna Slobozia Bradului.

În urma legitimării a 35 persoane și a 11 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite că sustrag energie electrică folosind diferite instalații clandestine, au fost constatate 22 de infracțiuni, dintre care 11 infracțiuni de ”furt de energie electrică”, precum și 11 infracțiuni privind ”executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de furt de energie electrică și  executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

Potrivit legislației în vigoare, intervențiile asupra echipamentelor de măsură a consumului de energie electrică, în scopul înregistrării unui consum mai mic, reprezinta furt calificat, infracțiune prevăzută și sancționată ca atare de Codul Penal.

Consumatorii nu trebuie să accepte ”ofertele” venite din partea anumitor persoane și să nu permită accesul acestora la instalațiile de energie electrica în vederea efectuării unor modificări de orice natură, menite să împiedice înregistrarea cantităților reale de energie electrică consumate.

(comunicat al Biroului de de Presă din cadrul IPJ Vrancea)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here