FOTO: Percheziții DIICOT în TOATĂ ȚARA, într-un dosar de fraudare a bugetului de sănătate

0
263

Procurorii DIICOT Tg. Mureș, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalităţii Organizate Tg. Mureş au la efectuat 68 de percheziții domiciliare în toate județele României, inclusiv în municipiul București, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub pentru fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi fraudă informatică.

Potrivit DIICOT, ”începând cu anul 2013 mai multe persoane de pe teritoriul județului Mureș și nu numai, având calitatea de cadre medicale (medici de familie, medici de specialitate, asistenți medicali), au falsificat în mod repetat înscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescripții medicale și registre, prin care au atestat fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului (diagnostice fictive, efectuarea de consultații, dispozitive medicale recomandate fictiv). În concret, se recomanda a fi decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate dispozitive medicale identificate cu codul C05 – catetere urinare, dispozitive care nu erau necesare pacienților. Toate aceste fapte au fost comise în beneficiul a două societăţi comerciale ambele cu sediul în Tg. Mureș, care în mod scriptic asigurau livrarea acestor produse către pacienți situați pe întreg teritoriul țării, fiind încasată astfel contravaloarea acestora în mod injust. Reprezentanții societăților vizate în cauză, care s-au constituit într-un grup infracțional organizat, livrau pacienților în numele cărora decontau dispozitivele medicale cu codul C05 – catetere urinare, în general, doar scutece pentru adulți, produse de care aceștia aveau cu adevărat nevoie, dar care nu erau decontate de către C.N.A.S.”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Aproximativ 50 de persoane au fost conduse la audieri la sediul DIICOT Tg. Mureș. Potrivit primelor estimări făcute de anchetatori, prejudiciul estimat se ridică la circa 10.000.000 lei.

perchezitii-cas2 perchezitii-cas3 perchezitii-cas4

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.