Percheziții DIICOT în Vrancea într-un dosar internațional de prostituție

0
709

Procurorii DIICOT din județul Galați au descins, în cursul zilei de ieri, la trei adrese din Vrancea și Bacău într-un dosar de trafic de persoane cu ramificații internaționale. În paralel, percheziții au avut loc și în două localități din Olanda, țară în care erau duse mai multe tinere și obligate să se prostitueze. Tinerele erau exploatate prin așa-numita metodă “Lover Boy” – se îndrăgosteau de indivizi care ulterior le exploatau sexual și le forțau să se prostitueze.

“În cadrul actiunii comune au fost efectuate un numar de trei perchezitii pe raza judetelor Vranceaşi Bacău (Romania) şi un număr de trei percheziţii în localităţile Breda si Veldhoven (Olanda) în vederea identificării, ridicării şi administrării probatoriilor necesare pentru justa solutionare a cauzei.  Cu această ocazie au fost identificate mai multe tinere care erau cazate într-un număr de trei imobile din localitati olandeze unde acestea practicau prostituţia. Totodată au fost gasite si ridicate importante sume de bani provenite din practicarea prostituţiei.

În urma investigatiilor efectuate s-a stabilit că pe teritoriul Olandei a acţionat un grup infracţional organizat, format din cetateni romani, care a avut ca scop obtinerea unor importante foloase materiale  urmare a determinarii unuinumar important de tinere la practicarea prostitutiei. Tinerele erau racolate, prin metoda “Lover Boy”, din diferite localitati de pe raza de competenţă a Serviciului Teritorial Galati dupa care erau transportate în Olanda si cazate in diferite imobile inchiriate de către membrii grupului. S-areţinut că tinerele erau ulterior determinate, prin utilizarea de manevre dolozive, amanintari şi violenţe la practicarea prostituţiei, în mod ilegal. În acest scop, tinerele erau fotografíate  în ipostaze provocatoare iar ulterior fotografiile împreună cu datele de contact ale acestora erau  postate pe site-uri specializate.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că tinerele practicau prostitutia fie in imobile inchiriate de către membrii grupului infractional în diferite localitati din Olanda (Breda, Rotterdam, ‘s-Hertogenbosch,Rijsbergen),sub directa supraveghere a acestora, ori a unora dintre tinerele cu care membrii grupului iniţiaseră relaţii afective.

La sediul DIICOT– Serviciul Teritorial Galati  şi  sediul Ministerului Public din Oost Brabant au fost conduse mai multe persoane carora le-au fost atribuite calitatile procesuale corespunzatoare. Actiunile comune desfăşurate în cadrul echipei comunei de anchetă vor continua în vederea stabilirii cu exactitate a situatiei de fapt şi a luarii masurilor preventive. În cauză au fost identificate imobile si ridicate sume de bani asupra cărora au fost aplicate masuri asiguratorii” se arată într-un comunicat al DIICOT.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.