Percheziții în Galați și Vrancea la spărgători din supermarketuri din Europa

0
340

Poliția Română, în colaborare cu Jandarmeria Națională Franceză, a destructurat, joi, o grupare infracțională bănuită de spargerea seifurilor din supermaketuri aflate pe teritoriul mai multor state europene. Poliţiştii Direcției de Investigații Criminale din I.G.P.R., împreună cu polițiști ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galați și ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, au efectuat 9 percheziţii în județele Galați și Vrancea, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea a 15 infracțiuni de furt din supermaketuri. Este vorba despre o rețea care a produs, conform anchetatorilor, un prejudiciu de circa 200 de mii de euro.

“În fapt, în cursul anului 2016, poliţiştii au identificat un grup infracțional care acționa pe teritoriul U.E., în special în Franța și Germania, având ca mod de operare spargerea seifurilor cu valori monetare din supermarketuri. Persoanele vizate, 2 bărbați și 3 femei, cu vârstele cuprinse între 18 și 33 de ani, sunt bănuite că, în perioada decembrie 2015 – iunie 2016, folosind dispozitive de bruiaj, ar fi anihilat sistemele de alarmare ale unor supermarketuri, iar din interior, prin forțarea seifurilor, ar fi sustras banii proveniți din încasări. Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 200.000 de euro”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Cele 5 persoane vizate de anchetă au fost duse la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați și sunt cercetate pentru furturi și tentativă la furturi săvârșite în cadrul unui grup infracțional, asociere de răufăcători, tăinuire de obiecte furate săvârșite în cadrul unui grup infracțional și spălare de fonduri săvârșite în cadrul unui grup infracțional, fapte prevăzute și pedepsite de codul penal francez.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.