Percheziţii în Vrancea într-un caz de evaziune fiscală cu prejudiciu de 21 milioane euro

0
1508

Percheziții miercuri în Vrancea, în Bucurețti, Galați și Brăila. Descinderile sunt desfășurate de poliţişti şi procurorii DIICOT și vizează o grupare infracţională suspectată de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste 21 de milioane de euro, 85 de persoane urmând să fie audiate.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii DIICOT Galaţi au făcut 39 de percheziţii domiciliare, la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea şi din Bucureşti, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.
Din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi creat un circuit de societăţi comerciale prin intermediul cărora ar fi emis facturi şi documente contabile prin care se atestă, în mod nereal, achiziţionarea de mărfuri şi servicii de către alte 16 societăţi comerciale controlate de aceştia.
Astfel, cei în cauză ar fi diminuat masa impozabilă, cu consecinţa imediată a diminuării taxelor şi impozitelor datorate statului, astfel încât prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 21.300.000 de euro.
În urma percheziţiilor, 85 de persoane vor fi audiate, o parte dintre acestea fiind deja aduse la sediul IPJ Galaţi.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here