Percheziţii în Vrancea şi alte judeţe la o grupare specializată în infracţiuni economice

0
486

Polițiștii de investigare a criminalității economice și de la transporturi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., efectuează marţi 16 percheziții în 7 județe, inclusiv în Vrancea,  și în municipiul București, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 900.000 de euro prin evaziune fiscală și spălarea banilor. Activitățile se desfășoară pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Hunedoara, Brașov, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Călărași și Ilfov și vizează persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 – 2015, reprezentanții unor societăți comerciale ar fi constituit un grup infracţional organizat care ar fi acționat în domeniul agricol, al construcțiilor și al comerțului cu piese auto.

Cei în cauză ar fi evidențiat în contabilitate cheltuieli care nu ar fi avut la bază operaţiuni reale ori ar fi evidenţiat alte operaţiuni fictive, respectiv ar fi înregistrat  facturi emise de  societăţi fantomă și documente de plată a contravalorii acestor facturi, cea mai mare parte din sumele de bani achitate fiind retrase ulterior, în numerar, din conturile bancare ale societăţilor fantomă.

Polițiștii vor pune în aplicare 16 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie audiate la sediul D.I.I.C.O.T.– Structura Centrală.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin eludarea obligaţiilor fiscale aferente activităţii comerciale desfăşurate a fost estimat la peste 900.000 de euro.

Cercetările sunt continuate în cauză, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.