Percheziții la CONTRABANDIȘTII de țigari din Vrancea

0
193

politia mascati - Percheziții la CONTRABANDIȘTII de țigari din Vrancea

În cursul zilei de duminică, 24 mai, polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate Suceava și procurorii DIICOT au descins la 70 de adrese din 9 județe, printre care și Vrancea. S-au efectuat percheziţii domiciliare la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă și deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor din tutun. Cele mai multe adrese percheziționate au fost în județul Suceava. În județul Vrancea o singură locuință a fost percheziționată de procurori.

“Din primele cercetări a reieșit că, în perioada 2012-2014, pe raza municipiului Fălticeni și a zonei limitrofe, s-ar fi constituit trei grupări infracționale organizate în scopul săvârșirii de infracțiuni de contrabandă, pentru obținerea de beneficii financiare. Unul dintre grupurile infracționale organizate ar fi desfășurat activități infracționale și cu țigarete de proveniență comunitară (Grecia). Liderii grupurilor infracționale organizate ar fi coordonat achiziționarea de țigarete de proveniență extracomunitară de la furnizorii de pe raza județului Suceava, care își au domiciliile în zona adiacentă frontierei româno-ucrainene. Ulterior, membrii grupurilor infracționale organizate ar fi identificat cumpărători de pe raza județelor Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea, Brașov, Mureș, Prahova și din municipiul București, care ar fi sprijinit grupul infracțional organizat prin asigurarea pieței de desfacere a țigaretelor provenite din contrabandă”, se arată în comunicarea polițiștilor .

Infractorii efectuau transportul țigaretelor pe timp de noapte, în intervalul 18:00 și 08:00, folosind drumurile mai puțin circulate, în speranța că dacă vor da de vreo mașină a polițiștilor, aceștia o vor putea observa din timp. Mai mult decât atât, persoanele care asigurau traseul de deplasare ar fi efectuat măsuri de contrafilaj, pentru a identifica dacă transportul este supravegheat de polițiști. Infractorii își modificau autoturismele cu locașuri speciale pentru a putea ascunde marfa de contrabandă mult mai ușor.

Un număr de 44 de persoane au fost duse la audieri, în vederea stabilirii cu exactitate a faptelor pentru care aceștia se fac vinovați. Prejudiciul cauzat în acest dosar este de peste 3,5 miloane de euro.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.