Percheziții la Soveja. E incredibil ce suspiciuni au anchetatorii!

0
373

dpir mascati

Oamenii legii au descins în cursul zilei de luni în localitatea Soveja. Potrivit anchetatorilor, percheziții s-au efectuat în mai multe locații inclusiv în școala din localitate, existând suspiciunea comiterii unor fapte de corupție de către unele cadre didactice. Informația a fost confirmată oficial de procurori.

 Primarul comunei Soveja, Costică Ciolan, a declarat telefonic că descinderile au avut loc luni la locuințele a 13 copii din comună și la școala generală pe care au absolvit-o aceștia. De la părinții elevilor   anchetatorii au ridicat carnetele de note iar de la școala din comună au luat catalogul, foi matricole și alte documente, existând suspiciunea că dirigintele celor 13 elevi ar fi mărit notele pe care le-ar fi trecut într-o copie a catalogului oficial pentru ca mediile copiilor să le permită să intre la licee mai bune.

” Au fost percheziții, o echipă condusă de un procuror și polițiști au făcut controale la școală și la casele a 13 sau 14 elevi de clasa a opta de unde le-au cerut părinților carnetele de note, s-au mai luat cataloage, foi matricole, a rămas să cerceteze cauza întrucât există o plângere conform căreia diriginta ar fi trecut într-un alt catalog note mai mari pentru ca elevii să ajungă la licee mai bune. Nu știu cine e autorul plângerii, eu cred însă că e o greșeală. Greșeala dirigintei este în opinia mea că nu a anunțat conducerea școlii că a schimbat catalogul în care spune că ar fi fost niște greșeli, ar fi fost note șterse.  Rămâne să stabilească anchetatorii cum au stat lucrurile”, a declarat marți primarul din Soveja, Costică Ciolan.

Potrivit unor informații, un catalog ar fi fost dublat iar anumiți elevi de clasa a opta ar fi  beneficiat de note mai mari și implicit medii mai mari cu care au intrat la liceul dorit.

Acţiunea se derulează sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langă Tribunalul Vrancea şi a lucrătorilor de la Direcţia Generală Anticorupţie- Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.