Percheziții la Tulnici! Peste 100 litri de băuturi spirtoase și produse expuse spre vânzare, fără acte de proveniență, descoperite la o localnică

0
767

Percheziții ieri la Tulnici, la domiciliul unei femei din localitate, despre care se bănuia că își făcuse o mică afacere în comerț, fără însă a fi înregistrată. Poliţiştii Secției 8 Poliție Rurală au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară emis de către Tribunalul Vrancea, în cadrul unui dosar penal privind infracțiuni prevăzute de Legea 227/2015 privind Codul fiscal – deţinere în afara antrepozitului fiscal de băuturi spirtoase și evaziune fiscală. În urma percheziției, la domiciliul femeii au fost găsiți peste 100 litri de băuturi spirtoase, dar și produse alimentare și nealimentare expuse spre vânzare, pentru care cea în cauză nu a putut prezenta documente de proveniență.

În fapt, din cercetări a rezultat faptul că, în cursul anului femeia ar fi desfășurat acte de comerț ilegal, într-un spațiu din imobilul său, respectiv vânzarea de produse alimentare, nealimentare și a unor băuturi alcoolice, produse în regim propriu, cât și achiziționată de la terțe persoane, fără respectarea normelor legale în vigoare. Produsele alimentare și nealimentare identificate, în valoare de aproximativ 12.000 lei, au fost indisponibilizate. Totodată, femeia a fost sancționată contravențional potrivit Legii 12/1990 -privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, cu amendă în cuantum de 5.000 lei. În vederea documentării cauzei, polițiștii și reprezentantul Direcției pentru Agricultură Județeană Vrancea au ridicat mostre al căror conținut urmează să fie analizat în condiții de laborator pentru stabilirea proprietăților fizico-chimice. Poliţiştii continuă cercetările în cadrul dosarului penal constituit, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”, a comunicat IPJ Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.