UPDATE- ULTIMĂ ORĂ: Percheziţii în Vrancea, într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de 5,3 milioane euro

0
472

UPDATE: Gruparea vizată în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 5,3 milioane de euro, în care poliţiştii au făcut miercuri percheziţii în Vrancea, Bucureşti şi alte 6 judeţe, era condusă de o femeie, de profesie contabil. Individa de 57 de ani a fost condamnată în trecut la şapte ani de închisoare pentru infracţiuni economice, fiind eliberată condiţionat în anul 2014.

Femeia, cu ajutorul unor apropiaţi, spun surse, a înfiinţat zeci de firme, unele dintre acestea pe numele unor oameni ai străzii şi, folosindu-se de ştampilele acestora, a creat un circuit economic fictiv, deducând TVA şi eludând plata impozitelor pe profit timp de mai mulţi ani.

În urma percheziţiilor de miercuri dimineaţă, anchetatorii au găsit la şoferul femeii ştampilele multor dintre firmele “fantomă” folosite în circuitul economic fictiv. Unele dintre persoanele pe numele cărora au fost înfiinţate firmele nu au fost găsite, fiind vorba despre oameni fără adăpost, au precizat sursele citate.

Firmele folosite pentru evaziune fiscală şi spălare de bani facturau fictiv bunuri şi servicii către societăţi comerciale cu activităţi în domenii precum construcţii, materiale neferoase sau agricultură. Mai multe persoane sunt audiate miercuri după amiază, în acest dosar,  la sediul Parchetului Curţii de Apel Ploieşti.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Descinderi miercuri dimineaţă în judeţul Vrancea, dar şi în Bucureşti şi în alte 6 judeţe. Acţiunea este coordonată de poliţiştii prahoveni care fac cercetări într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 5,3 milioane de euro, la persoane suspectate că au creat un circuit fiscal fictiv, în care erau implicate zeci de firme.

Percheziţiile au loc în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Giurgiu, Constanţa, Vaslui, Iaşi, Ialomiţa şi Vrancea, la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Conform anchetatorilor, în perioada 2012 – 2015, persoanele bănuite în acest dosar ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în care erau implicate zeci de firme folosite pentru reducerea bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

”În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 74 de societăţi comerciale, ar fi făcut operaţiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. În baza facturilor emise de firmele ‹fantomă›, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 5.300.000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit şi TVA dedus în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuritul fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12.300.000 de euro”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Anchetatorii au 21 de mnadate de aducere, persoanele depistate în urma descinderilor urmând să fie audiate. În acest dosar au fost dispuse măsuri asigurătorii până la concurenţa prejudiciului creat, în vederea recuperării acestuia în totalitate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.