Pesta porcină, confirmată de analize la mistreții de pe un fond de vânătoare din Vrancea

0
108
Prezența virusului pestei porcine africane a fost confirmată în probele prelevate de la patru cadavre de mistreți descoperite pe raza fondului de vânătoare 12 Trestieni, în județul Vrancea, într-o zonă situată la limita între județele Buzău și Vrancea. Suspiciunea a fost confirmată de analize atât la laboratorul DSVSA Vrancea, cât și de cele realizate la București.

“Au fost stabilite o serie de măsuri, cum ar fi: vânarea integrală a mistreţilor din zona afectată prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul, respectiv prin pândă şi dibuire, toți porcii domestici din zonele infectate să fie ținuți în adăposturile lor sau în alte locuri unde pot fi izolați de porcii sălbatici, care nu trebuie să aibă acces la nici un produs susceptibil de a intra apoi în contact cu porcii din exploatație, reducerea efectivului de mistreţi pentru zonele neafectate de PPA, prin vânarea cotei de vânătoare și a cotei suplimentare de intervenţie în funcţie de nivelul optim aprobat prin acte normative. Ancheta epidemiologică este în desfășurare”, se arată într-un comunicat de presă al DSVSA Vrancea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.