Pesta porcină de la Dumbrăveni, confirmată și de la București!

0
335

Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat ceea ce specialiștii veterinari ai DSVSA știau deja: doi porci s-au îmbolnăvit de pestă porcină în satul Dragosloveni, comuna Dumbrăveni.

Autoritățile sanitar-veterinare au intervenit încă de la apariția primelor analize. După primirea confirmării de la Bucureşti, gospodăria în care s-au înregistrat cele două cazuri de pestă porcină a fost plasată sub supraveghere oficială. De asemenea, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport.

“Pentru a preveni răspândirea bolii, Centrul Local de Combatere a Bolilor Vrancea a dispus, conform planului de măsuri adoptat, eliminarea porcilor din exploataţie, prin evaluare, eutanasiere, îngropare sau incinerare si dezinfecţie, precum și instalarea filtrelor rutiere. D.S.V.S.A. Vrancea solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei. Proprietarii animalelor afectate vor beneficia de despăgubiri, conform prevederilor H.G. nr. 1214/2009, modificată și completată prin HG nr. 484/2018. Ancheta epidemiologică este în desfășurare”, se arată într-un comunicat al DSVSA Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.