Peste 1000 de copii din Vrancea au aflat, săptămâna aceasta, ce înseamnă să fii pompier

0
494

Peste 1000 de copii din Vrancea au aflat săptămâna aceasta ce înseamnă să fii pompier, au văzut cu ce situații se confruntă salvatorii dar și cu ce echipamente lucrează. Asta, datorită săptămânii Școala altfel, în cadrul căreia cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea au organizat şi desfăşurat activităţi de informare preventivă la mai multe unităţi de învăţământ şi au primit oaspeţi în vizită.

Pe parcursul acestei săptămâni specialiştii din cadrul inspecţiei de prevenire au mers la 9 unităţi de învăţământ, unde au prezentat măsuri preventive şi modul adecvat de comportare în cazul producerii diferitelor situaţii de urgenţă pentru 425 de copii din grădiniţele, şcolile şi liceele judeţului Vrancea. De asemenea la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, cât şi în subunităţile de intervenţie din Adjud, Panciu şi Vidra, peste 650 de copii au participat la activităţile desfăşurate cu această ocazie.

Au fost organizate mai multe ateliere, primul prezentând modul în care se realizează alertarea unei subunităţi de pompieri prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112. La atelierul de informare preventivă au aflat despre cum trebuie să se comporte în caz de cutremur, ce trebuie să facă, dar mai ales ce nu trebuie să facă în cazul unei mişcări seismice.

Al treilea atelier a avut ca scop familiarizarea cu specificul instituţiei, copiilor fiindu-le prezentate autospecialele de stingere a incendiilor cu apă şi spumă, autospecialele de descarcerare şi acordare a primului ajutor medical, autospecialele de intervenţie şi salvare de la înălţimi şi autospeciala de transport pentru scafandri de intervenţie.

Totodată, scafandrii au prezentat echipamentele specifice, iar specialiştii pirotehnişti au prezentat diferite tipuri de elemente de muniţie, descoperite de-a lungul timpului şi au explicat pericolele la care se expun în cazul manevrării necorespunzătoare a acestor obiecte deosebit de periculoase.

”Prin activităţile desfăşurate în contextul programului „Şcoala altfel”, s-a urmărit familiarizarea copiilor cu rolul şi principalele atribuţii ale structurilor inspectoratului pentru situaţii de urgenţă, şi transmiterea în mod direct a recomandărilor şi sfaturilor preventive”, au transmis ulterior reprezentanții ISU Vrancea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.