Peste 120 de profesori din Vrancea, în focurile Definitivatului

0
143

Un număr de 124 din Vrancea trec joi  prin focurile examenului de Definitivat. Dascălii vor susţine joi proba scrisă pentru obținerea gradului definitiv în învățămînt, probă la  care trebuie să obţină pentru promovare cel puţin nota 8.

După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp care poate fi depăşit doar în cazul candidaţilor cu nevoi speciale care au solicitat acest lucru.

Lucrările scrise vor fi evaluate în şase centre organizate la nivel naţional. Nota minimă de promovare a examenului este 8.

Proba scrisă conţine itemi din domeniul disciplinei de specialitate şi al metodicii predării sau didacticii acesteia. Spre deosebire de anul trecut, nivelul de competenţă didactică este evaluat şi prin portofoliul profesional, elaborat conform precizărilor din programa de pedagogie şi psihologie şcolară corespunzătoare funcţiei didactice ocupate.

Subiectele, traducerea acestora pentru candidaţii care au solicitat susţinerea lucrărilor în limba maternă şi baremele de evaluare sunt asigurate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, în jurul orei 16.00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 25 aprilie, la centrele de examen şi pe http://definitivat.edu.ro/. Contestaţiile vor fi depuse în centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 aprilie, după afişarea rezultatelor, şi 26 aprilie.

Rezultatele finale vor fi afişate la centrele de examen şi pe site, duminică 30 aprilie. Transmiterea la nivel central a tabelelor nominale cu candidaţii admişi şi validarea rezultatelor examenului prin ordin de ministru are ca termen-limită 22 mai.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.