Peste 19.000 de români și-au exprimat dorința de a vota prin corespondență! Care este mesajul secretarului de stat Ovidiu Burdușa

1
75

Au mai rămas 13 zile până pe 22 octombrie, data limită pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate care vor vota prin corespondență. Aceștia trebuie să dețină documente de ședere valabile din partea țării respective și să solicite transmiterea prin poștă la adresa sa de corespondență a documentelor de vot. „Prin completarea acestui chestionar, cetățeanul român cu domiciliul sau reședința în străinătate își exprimă dorința să voteze prin corespondență la alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din anul 2020, urmând să fie RADIAT pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România și înscris în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondență”, arată AEP. Trebuie ținut cont de faptul că datele cu caracter personal vor fi divulgate Poștei Române pentru transmiterea plicurilor pentru exercitarea dreptului constituțional, cu mențiunea că CNP-ul va fi criptat. De asemenea, datele cu caracter personal vor fi divulgate Biroului electoral iar numele și prenumekle vor ajunge la Serviciul de Telecomunicații Speciale pentru includerea în Sistemul Informatic de monitorizare a prezenței la vot și pentru prevenirea votului multiplu. „Au rămas 13 zile pentru a vă înscrie la vot, dragi români din străinătate! Votul prin corespondență este important în aceste vremuri greu încercate din punct de vedere epidemiologic. Parlamentul trebuie să fie ales de către popor, să aibă legitimitate și să fie într-o strictă colaborare cu instituțiile statului. Diaspora a fost aproape de țară în momente cruciale, a schimbat soarta și destinul României implicându-se electoral, fiind prezentă în număr fără precedent la vot la alegerile prezidențiale de anul trecut. Pe 6 decembrie îi alegem pe cei care ne vor reprezenta în următorii 4 ani. Diaspora își va alege reprezentanții! Votează! Fă parte din schimbarea mult dorită!”, este mesajul secretarului de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Ovidiu Burdușa. Până în acest moment, au fost trimise 19.476 de cereri pentru vot prin corespondență, cele mai multe fiind solicitate din Marea Britanie (4.503), Germania (2.971), Spania (1.629), Italia (1.421), Franța (1.377) și Elveția (1.216). În ceea ce privește înscrierea ca alegător în străinătate la o secție de votare, proces încheiat pe 21 septembrie, au fost înregistrate 3.939 de cereri, cele mai numeroase provenind tot din Marea Britanie (816).

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Burdușa ăsta “a uitat” să zică ce se întâmplă cu datele românilor care se înregistrează după alegeri ?! În condițiile în care România s-a transformat într-un stat ultra-securist, mult peste Securitatea comunistă, întrebarea este legitimă. Ajung adresele românilor din străinătate la SRI,SIE, etc. ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here