Peste 200 de forţe de ordine implicate în verificările pe linia Covid | Amenzi aplicate și evenimente private întrerupte de oamenii legii

0
345

Cazurile de coronavirus continuă să se înmulțească în Vrancea, însă se pare că nici teama infectării și nici cea a sancțiunilor pentru încălcarea normelor nu pot stopa cu totul aglomerările de persoane și petrecerile. Acțiunile desfășurate de oamenii legii au continuat și aseară, de Halloween, și, din păcate, constatările au fost că nici în acest moment nu s-a înțeles pe deplin importanța respectării măsurilor de prevenție. În total, pentru abaterile constatate, au fost aplicate peste 90 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.500 lei. Dintre acestea, una singură pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/ izolarea, iar restul pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. La activităţi au participat peste 200 de forţe de ordine, fiind verificate peste 130 de societăți comerciale, peste 100 de mijloace de transport persoane și totodată fiind legitimate aproximativ 1.100 de persoane.

Polițiștii vrânceni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19. În cadrul acțiunilor de verificare desfășurate pe raza municipiului Focșani, la data de 31 octombrie, începând cu ora 20.00, în urma abaterilor constatate la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale.

Astfel, polițiștii din Focșani s-au sesizat din oficiu cu privire la desfãșurarea a două evenimente private într-un restaurant din localitate, la care participau 34, respectiv 13 persoane. Totodată, s-a constatat depășirea numărului maxim admis de persoane pentru zona parter din respectiva locație. Evenimentele au fost întrerupte, persoanele participante au părăsit locația, fiind aplicate sancțiuni contravenționale administratorului în cuantum de 3.000 lei, conform Legii 55/2020.

În jurul orei 22.30, echipele de control au constatat faptul că activitatea unui restaurant se desfășura cu depășirea numărului maxim admis de persoane pentru respectiva locație, în acest sens fiind aplicată sancțiune contravențională administratorului, în cuantum de 1.000 lei.

După ora 23.00, echipele de control au constatat faptul că la un restaurant nu se respecta programul de activitate stabilit prin HG 856/2020, fiind de asemenea aplicată sancțiune contravențională, potrivt Legii 55/2020.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19. Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, transmit polițiștii vrânceni.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.