Peste 5.500 de elevi din clasele terminale se întorc mâine la școală | Cum s-au pregătit responsabilii din IȘJ Vrancea

0
94

Elevii claselor a VIII-a și a XII-a se vor întoarce marți, la școală pentru ultimele pregătiri pentru examenele naționale. În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea va trebui să se asigure că activitățile se vor desfășura conform Ordinului comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății, ce privește stabilirea unor măsuri de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. Conform unui comunicat al IȘJ Vrancea, 3.140 de absolvenți de clasa a VIII-a și 2.457 de absolvenți de clasa a XII-a vor susține în acest an probele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat. În cazul elevilor care au finalizat școala generală, doar 1.916 se vor întânlni efectiv în sălile de curs, în timp ce ceilalți 1.225 se vor pregăti online. În ceea ce privește elevii absolvenți de liceu procentajul de prezență în clase va fi mai mic: doar 1.125 vor fi prezenți în școlile din județ, în timp ce 1.332 de elevi au ales pregătirea online.

Consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar au elaborat o procedură proprie în cadrul căreia au dispus desfășurarea acestor activități de pregătire:

  • Orarul propriu, în funcție de posibilitățile de participare a elevilor
  • Împărțirea pe grupe, în acord cu dezbaterile avute cu elevii, părinții, diriginții, profesorii
  • Parcursul prin curtea școlii până la intrarea în unitatea de învățământ se va realiza pe un traseu bine delimitat
  • La intrarea în unitatea de învățământ, vor fi asigurate echipamente de protecție. Fiecărui elev i se va lua temperatura și va primi o mască, atât la intrare, cât și la ieșire”, se arată într-un comunicat de presă al IȘJ Vrancea.

Weekendul trecut, IȘJ Vrancea a distribuit în unitățile de învățământ de la nivelul județului Vrancea un număr de 80.060 măști din totalul celor 259.000 necesare pentru cele două săptămâni de pregătire.

„Activitățile în sălile de clasă nu vor depăși 3 ore pentru elevii de liceu, respectiv 2 ore pentru elevii de gimnaziu. În perioada desfășurării activităților de pregătire, pauzele vor fi programate decalat, astfel încât elevii din grupe diferite să nu interacționeze fizic. Precizăm că în perioada 25.05-29.05 și în continuare, inspectorii școlari ai județului Vrancea au efectuat activități de îndrumare și control în toate unitățile școlare vrâncene. Transmitem elevilor, părinților și profesorilor să participe cu încredere la desfășurarea acestor activități”, au mai transmis reprezentanții IȘJ Vrancea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.