Peste 80.000 de joburi, scoase la concurs pe eJobs. Oferta, mai mare cu 80% faţă de anul trecut

0
325

Peste 80.000 de joburi au fost puse la dispoziţia candidaţilor pe platforma de recrutare eJobs, cu 80% mai multe decât în perioada similară a anului trecut, dintre care puţin peste jumătate dintre oferte sunt din Bucureşti şi Ilfov, potrivit datelor centralizate de reprezentanţii platformei.

Aceste două zone sunt urmate de Cluj (18% din numărul de anunţuri), cât şi Braşov şi Timişoara (câte 13%).

La polul opus, în ceea ce priveşte regiunile cu cele mai puţine oferte de muncă, se află zona de sud-vest a ţării.

„Această regiune este puţin ofertantă, atât pentru angajatori, cât şi pentru angajaţi, din cauza activităţii economice mai reduse (5,5% din totalul anunţurilor postate pe eJobs)”, spune Andrei Frunză, directorul operaţional al portalului eJobs.

Printre cele mai populare domenii din punctul de vedere al numărului de aplicaţii, vânzările au cea mai mare pondere (34% din top 10), urmate de domeniul financiar-contabil (20%) şi transporturi (9%).

„Dezvoltarea economiei şi a mediului privat trebuie susţinută de investiţii în capitalul uman, de aceea concurenţa firmelor pentru a cuceri candidaţii compatibili cerinţelor este din ce în ce mai intensă în majoritatea domeniilor, mai ales în oraşele mari”, precizează Andrei Frunză.

eJobs, una dintre cele mai mari platforme de recrutare de pe plan local, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 3,8 mil. euro, în creştere cu peste 30% faţă de 2014, şi un profit de 2,5 mil. euro, marja de profit situându-se astfel la 65%.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.