Peste jumătate din școlile din Vrancea nu sunt sigure pentru elevi, ministrul PSD, inconștient, cere părinților să țină copiii acasă!

0
181

Mai sunt două săptămâni și jumătate până la debutul anului școlar 2017-2018, iar școlile din Vrancea sunt departe de a fi cadrul cel mai sigur pentru educație pentru elevi! Iar guvernanților PSD nici că le pasă!
În ciuda cifrelor alarmante, care arată că mai bine de jumătate din unitățile școlare din întreg județul Vrancea prezintă neajunsuri și nu pot obține avize sanitare de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică și autorizații de securitate la incendiu de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, ministrul Educației, Liviu Pop, ridică din umeri și le spune cu nesimțire părinților să nu-și mai lase copiii la școli dacă nu au avize!

Și unde să meargă acești elevi din Vrancea și din restul țării? De școli nu v-ați preocupat, manuale nu ați editat, ce ați făcut domnule ministru și onor Guvern PSD, că vă lăudați cu depășiri la planurile ceaușiste de guvernare?! Chiar școala nu are prioritate? Nu vă dați seama că ignorând problemele din Învățământ comiteți un atentat la siguranța statului, privând generații întregi de copii de lumina cunoașterii?!

Constantin Noica spunea că ”școala în care nu învață și educatorul este un nonsens”. Pare că ministrul Pop nu pricepe că școala are nevoi stringente pentru o bună funcționare și, foarte curând, cred că ar trebui să rămână ”repetent”.

Datele statistice privind școlile din Vrancea arată că din cele peste 500 de unități de învățământ, mai mult de 300 nu dețineau, în septembrie 2016, avize sanitare de funcționare. Mai mult, potrivit celor de la ISU, nici situația autorizațiilor de securitate la incendii nu este mai bună, doar 62 de unități fiind în regulă, în timp ce 92 nu au primit acest acord de la pompieri. Cât despre diferența până la 500 de școli, restul de unități școlare nu se supun prevederilor legale privind această autorizație ISU.

Avem nevoie de o Românie educată, așa cum susține și președintele Klaus Iohannis, însă fără politruci de genul celor din PSD care distrug șansele la un sistem de învățământ sigur și decent pentru fiecare copil din țară!

Ion Ștefan, deputat PNL

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.