Petiție online pentru acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu în mediul privat

0
191
Partidul Național Liberal a inițiat și depus, la începutul lunii septembrie, la Camera Deputaților, un proiect de lege care vizează acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu pentru angajații firmelor cu capital privat care înregistrează profit.

Inițiatorul acestui proiect legilativ este deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan. Printre scopurile acestei propuneri se numără: eliminarea discrepanțelor salariale între domeniul privat și cel bugetar, fidelizarea salariaților din mediul privat astfel încât forța de muncă bine calificată să rămână în țară și întoarcerea banilor la buget, prin plata de taxe și impozite.

Pentru sprijinirea inițiativei de lege a fost elaborată și o petiție online, care de la lansarea ei, săptămâna trecută, a adunat sute de semnături de susținere.

Proiectul stimulează performanța la locul de muncă în detrimentul lenei

Partidul Naţional Liberal propune ca firmele cu capital privat, care generează profit, să poată folosi până la 20% din impozitul pe profit pentru acordarea unor prime angajaţilor (al 13-lea şi al 14-lea salariu).

Măsura este menită să premieze performanţa, în detrimentul lenei. Vrem să lăsăm mai mulţi bani în buzunarul celor care muncesc şi mai puţini bani statului care finanţează, prin redistribuire, lenea. Performanţă, nu ajutoare sociale!

Avantajele acestei măsuri:

  1. Angajatorii vor fi motivaţi să plătească aceste prime deoarece nu se vor încărca cu niște costuri suplimentare. Aceste prime vor fi plătite din impozitul pe profit pe care firma, în caz contrar, îl plătea integral statului.
    2. Această măsură va fideliza şi va motiva angajaţii. Va creşte productivitatea angajaţilor deoarece aceştia vor fi incluşi în împărţirea profitului. Dacă profitul companiei creşte, implicit şi bugetul pentru acordarea acestor prime va creşte.

Venituri mai mari pentru angajaţi înseamnă şi creşterea competitivităţii angajatorului privat care, în acest moment, se luptă atât cu creşterea salariilor din administraţia publică, cât şi cu migraţia forţei de muncă.

Dacă și dumneavoastră vă numărați printre cei care aduc la companiile private profit, în calitate de manager ori de salariat și vreți ca banii să se întoarcă în mediul privat, atunci puteți semna petiția pentru acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu la următoarea adresă:

https://pnl.ro/petitie/al-13-lea-si-al-14-lea-salariu.html

Biroul Parlamentar – Deputat PNL Ion Ștefan

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.