Plafonul indemnizaţiilor pentru creşterea copilului ar putea să nu fie eliminat de la 1 iulie

0
416

Indemnizaţiile pentru mame se vor majora anul acesta, dar nu se ştie deocamdată dacă de la 1 iulie. A spus-o noul ministru al Muncii, Dragoș Pâslaru.

„Este de văzut dacă rectificarea, care de obicei are loc exact în acea perioadă, va permite de la 1 iulie. Mai avem şi o problemă tehnică legată de sistemul informatic la care lucrăm deja. Astăzi am discutat cu colegii această problemă. Dar în acest moment ce pot da asigurări este că tratăm foarte serios această problemă şi că aşa cum arată lucrurile acum în acest an vom avea implementarea acestui act normativ”, a spus ministrul Pîslaru.

El a mai precizat că majorarea indemnizaţiilor ar trebui să intre în vigoare la 1 iulie, potrivit legii votate de Parlament, lege asumată de Guvern, dar nu s-au identificat toate sursele de finanţare. De asemenea, ministrul Muncii a anunţat că Executivul e „în comunicare” cu preşedintele Klaus Johannis pe acest subiect.

Preşedintele a promulgat luni legea privind indemnizaţiile pentru mame şi a cerut guvernului să găsească soluţii de finanţare astfel încât actul normativ să fie aplicat cât mai repede posibil.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.