Planurile pentru modernizare inainte de EURO 2020. “La Rapid va fi cel mai dificil”

0
473

Bucureștiul a fost desemnat drept unul dintre orașele care vor găzdui meciuri de la Campionatul European din 2020, dar încă nu întrunește toate criteriile pentru a se alinia la startul competiției UEFA.

Arena Națională va găzdui 4 meciuri la turneul final (3 în grupe și unul în optimile de finală), dar în dosarul candidaturii Bucureștiului la organizarea Campionatului European din 2020 intră și stadioanele Steaua, Dinamo, Rapid și Arcul de Triumf.

Cele 3 baze sportive au nevoie de modernizări pentru a putea servi drept locuri de pregătire provizorii pentru reprezentativele care vor juca la București la EURO. Cea mai problematică situație pare să fie cea a stadionului Giulești – Valentin Stănescu, unde sunt nereguli și în privința stabilității structurii și există inclusiv propuneri pentru dărâmarea consctrucției și ridicarea uneia noi.

Investițiile necesare încă nu au fost estimate, dar președinteleFederației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a avut deja o ultimă discuție în privința demarării lucrărilor de dezvoltare cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

“În mod cert, în 2020 trebuie să le ai gata, cu tot ce implică acest lucru. Bazându-mă pe anumite opinii, spun situația cea mai dificilă va fi la Rapid, în sensul că are o problemă de structură a tribunei. Atunci, te întrebi dacă nu cumva trebuie dărâmată și construită alta.”, a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul emisiunii “Digi Sport Special”.

“Fără ca cineva să fi făcut un studiu de fezabilitate, nu știm care ar fi investițiile în partea de structură. Ai nevoie de investiții pentru un gazon care să fie în condiții optime, un anumit număr de metri pătrați pentru vestiare și pentru testul doping. Mai e nevoie de un gard de protecție, pentru a nu se putea face poze cu jucătorii la pregătiri.”, a adăugat președintele Federației Române de Fotbal.

“Acum o săptămână am avut o ultimă discuție cu domnul Dragnea, ministrul dezvoltării regionale, în sarcina căruia intră modernizarea acestor stadioane. Ne-am asumat ca plan de acțiuni două – trei săptămâni în care să putem depune o solicitare în acest punct de vedere însoțită de acordul de la Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Educației, după care să ne stabilim planul de investiții în ceea ce privește cele 4 stadioane.”, a mai spus Răzvan Burleanu.

Material preluat de pe site-ul www.digisport.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.