Îndrăznește să fii informat!

vineri, 12 aprilie 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_img
  AcasăActualitatePNL Adjud acuză autoritățile că nu se implică în problema câinilor vagabonzi

  PNL Adjud acuză autoritățile că nu se implică în problema câinilor vagabonzi

  Municipiul Adjud se confruntă cu o problemă mare în ceea ce privește câinii vagabonzi. Reprezentanții PNL spun că primăria nu se implică în rezolvarea acestei situații, care îi afectează pe locuitori, mai ales că au existat cazuri de persoane mușcate de câini.

  În Adjud există un adăpost pentru câini, însă funcționează în condiții improprii. De câinii de acolo se ocupă efectiv, voluntar, membrii Asociației ”Fiona și prietenii”, deși sunt angajați ai primăriei care au această în sarcină. Mai mult, există un blocaj privind sterilizarea câinilor, întrucât autoritățile nu permit asociației să aducă medici care să facă campanii de sterilizare, deși are fondurile necesare.

  Este nevoie de sterilizarea atât a câinilor de pe străzi, cât și a celor din gospodării, pentru a rezolva problema câinilor care s-au înmulțit în oraș și reprezintă un pericol pentru locuitori. Din păcate, Primăria Adjud blochează activitatea de sterilizare. Până la sfârșitul anului trecut, Primăria acoperea costurile cu sterilizarea și microciparea câinilor adoptați de la adăpost. De la începutului acestui an însă, persoanele care adoptă câini trebuie să plătească aceste costuri. Solicităm  autorităților locale să renunțe la această măsură și să acopere din buget sumele necesare, pentru a încuraja adoptarea câinilor”, a declarat Florin Nechifor, președintele PNL Adjud.

  Acesta spune că este nevoie de o conștientizare din partea populației a necesității sterilizării câinilor pe care îi dețin, dar și de ajutorul autorităților locale.

  ”Fac un apel către cetățeni să înțeleagă că este nevoie și de sterilizarea câinilor pe care îi au, pentru a nu se mai înmulți necontrolat și să colaboreze în eventualitatea unor campanii de sterilizare. De asemenea, cer Primăriei Adjud să permită și să susțină derularea unor campanii de sterilizare, așa cum au fost în alte orașe și să vină în ajutor cu un mijloc de transport cu care câinii locuitorilor să fie transportați la medicul veterinar”, a declarat Florin Nechifor, președintele PNL Adjud. (Material comandat de PNL. Realizat de Media Vemo. Cod mandatar financiar: 41190007)

  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  GALAȚI: Condamnare pentru mită pentru un fost director

  Fostul director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime, Ciubrei Luigi Mariusa, a fost...

  Avem lege pentru calitatea apei. Ea a fost promulgată

  Preşedintele României a promulgat Legea pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 7/2023 privind calitatea apei...

  Polițistă vrânceană medaliată cu argint la Campionatul de tenis de masă al Ministerului Afacerilor Interne

  Peste 120 de sportivi participanți, din cadrul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, au fost...

  ARTICOLE POPULARE

  ULTIMA ORĂ Locuitorii din Focșani, zona intersecției Anghel Saligny – Cotești, au rămas fără apă după ce un excavator a găurit magistrala!

  Un excavator care executa omlete, pardon!, lucrări în zona intersecției străzilor Anghel Saligny cu...

  ULTIMA ORĂ! Mobilizare de forțe la Vizantea Livezi pentru găsirea a două persoane rătăcite în pădure

  UPDATE: În urmă cu puțin timp, cele două persoane au fost găsite tefere de...

  BanaURSUL halicit de vulpe! Lăcomia, prostia și viclenia din celebra povestioară transferate la Dumitrești

  Interpretarea contemporană a poveștii "Ursul păcălit de vulpe" s-a transformat într-o realitate a timpurilor...