PNL Adjud acuză autoritățile că nu se implică în problema câinilor vagabonzi

0
36
Municipiul Adjud se confruntă cu o problemă mare în ceea ce privește câinii vagabonzi. Reprezentanții PNL spun că primăria nu se implică în rezolvarea acestei situații, care îi afectează pe locuitori, mai ales că au existat cazuri de persoane mușcate de câini.

În Adjud există un adăpost pentru câini, însă funcționează în condiții improprii. De câinii de acolo se ocupă efectiv, voluntar, membrii Asociației ”Fiona și prietenii”, deși sunt angajați ai primăriei care au această în sarcină. Mai mult, există un blocaj privind sterilizarea câinilor, întrucât autoritățile nu permit asociației să aducă medici care să facă campanii de sterilizare, deși are fondurile necesare.

Este nevoie de sterilizarea atât a câinilor de pe străzi, cât și a celor din gospodării, pentru a rezolva problema câinilor care s-au înmulțit în oraș și reprezintă un pericol pentru locuitori. Din păcate, Primăria Adjud blochează activitatea de sterilizare. Până la sfârșitul anului trecut, Primăria acoperea costurile cu sterilizarea și microciparea câinilor adoptați de la adăpost. De la începutului acestui an însă, persoanele care adoptă câini trebuie să plătească aceste costuri. Solicităm  autorităților locale să renunțe la această măsură și să acopere din buget sumele necesare, pentru a încuraja adoptarea câinilor”, a declarat Florin Nechifor, președintele PNL Adjud.

Acesta spune că este nevoie de o conștientizare din partea populației a necesității sterilizării câinilor pe care îi dețin, dar și de ajutorul autorităților locale.

”Fac un apel către cetățeni să înțeleagă că este nevoie și de sterilizarea câinilor pe care îi au, pentru a nu se mai înmulți necontrolat și să colaboreze în eventualitatea unor campanii de sterilizare. De asemenea, cer Primăriei Adjud să permită și să susțină derularea unor campanii de sterilizare, așa cum au fost în alte orașe și să vină în ajutor cu un mijloc de transport cu care câinii locuitorilor să fie transportați la medicul veterinar”, a declarat Florin Nechifor, președintele PNL Adjud. (Material comandat de PNL. Realizat de Media Vemo. Cod mandatar financiar: 41190007)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.