PNL Focșani: „Misăilă a recunoscut că ignoră propunerile consilierilor PNL-USR doar pentru că nu sunt ale lui!”

1
342

Primarul municipiului Focșani a recunoscut astăzi într-o conferință de presă că are un ghimpe împotriva propunerilor consilierilor PNL – USR, propuneri de inclus în bugetul pe anul 2023, în beneficiul locuitorilor din municipiul reședință de județ. După ce a dezinformat că nu a primit nicio observație scrisă cu privire la buget, Misăilă a recunoscut că PNL și USR au venit cu idei de proiecte, dar există o problemă cu modul de formulare. Ce-l reține pe primar să pună în proiectul de buget ideile PNL – USR apelând la aparatul de specialitate pe care îl are? Nimic! Punctual, consilierii PNL – USR au propus ca în buget să figureze mai multe investiții și acțiuni menite a răspunde nevoilor focșănenilor, transmise explicit de cei peste 16.000 de oameni care au votat PNL și USR în anul 2020. De exemplu, oamenii din cartierul Gară își doresc panouri fonoizolante între blocuri și calea ferată, își doresc reabilitarea Pasajului Vâlcele, semnalizarea corespunzătoare și iluminarea eficientă a trecerilor de pietoni, o zi specială pentru persoanele cu dizabilități și lista poate continua.

Primarul Misăilă nu a fost de acord cu niciuna din propunerile avansate, detaliate în ședințele anterioare ale Comisiei de Buget, o dovadă clară că ignoră propunerile consilierilor PNL – USR. Spre finalul conferinței de presă, edilul a scăpat porumbelul: „Sunt foarte multe proiecte pe care PNL le-a propus.” Și atunci de ce nu le include în buget? Pentru că nu vrea! Ipocrizia primarului a ieșit la iveală și în momentul în care s-a referit la situația Pieței Moldovei, acolo unde a încercat să critice echipa PNL-USR din Consiliul de Administrație, după ce cu câteva minute înainte admisese că Piața Moldovei a ajuns să facă profit și să aibă în conturi 1,7 milioane de lei. Primarul are un fix cu realizarea unui studiu de fezabilitate, fără alte planuri, propuneri, perspective concrete de realizare a unor investiții în Piața Moldovei.

Primarul Misăilă a făcut ce-a făcut și a ajuns în conferință la subiectul care-l doare cel mai mult: îndatorarea municipiului Focșani cu un împrumut de 50 de milioane de lei, pentru că nu a fost capabil în cei aproape 7 ani de mandat să genereze proiecte, investiții și dezvoltare pentru reședința de județ a Vrancei. Invocă faptul că e nevoie de acești bani pentru cofinanțarea proiectelor pe fonduri europene, dar când a scris proiectele nu a făcut o minimă analiză de impact la acest capitol. „Domnilor consilieri PNL-USR, dumneavoastră sunteți cei care decideți! Eu sunt executivul!”, a încheiat primarul. Atunci, includeți în buget ceea ce decide și majoritatea PNL-USR din Consiliul Local Focșani, domnule primar! Este cea mai simplă soluție pe care o aveți la îndemână pentru ca bugetul să fie adoptat! (Departament Comunicare PNL Focșani, 28 februarie 2023)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Am trimis și eu o solicitare CL Focșani, tuturor consilierilor locali PNL-USR-PSD pe adresele de email publicate pe site-ul primăriei. Nu am primit răspuns decât de la domnul Birsan. Habar nu am pe cine reprezintă acești consilieri dar sigur nu pe focșăneni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.