PNL: “Primăria Focșani și instituțiile din subordine încearcă să-și acopere incompetența cu plângeri împotriva adversarilor politici”

0
190

Primăria Focșani și instituția din subordine, Direcția de Dezvoltare Servicii Publice, par a-și uita menirea: aceea de a lucra în interesul focșănenilor. În timp ce în centrul orașului pavimentul de granit, înlocuit periodic pe sume exorbitante, se degradează la numai câteva săptămâni după înlocuire, primarul Cristi Misăilă și acoliții săi, în speță șeful de la Dezvoltare, Costel Dochioiu, își ocupă timpul cu plângeri penale împotriva deputatului PNL de Vrancea, Ion Ștefan. Parlamentarul s-a prezentat astăzi, 14 august, la Parchet, după ce caracatița pesedistă s-a arătat deranjată că Ion Ștefan le-a spus adevărul verde în față și a arătat evidența: plăcile înlocuite în primăvară, cu 120 de euro/bucată, sunt mai slabe calitativ decât cele inițiale, dovadă că acum, Piața Unirii este iarăși spartă, numeroase plăci de granit fiind pur și simplu sfârâmate, cu porțiuni lipsă, iar în unele zone întreg pavimentul clămpăne sub picioare din cauza soluției tehnice de montare inadecvată.

“E un dosar penal deschis în urma unei plângeri făcută de Direcția de Dezvoltare, prin domnul director Dochioiu, un tânăr pensionar MAI, care a identificat în persoana mea un răufăcător și un individ care am distrus plăcile din Piața Unirii.

În 2011, Primăria Focșani a demarat un proiect pe fonduri europene în valoare de aproape 8 milioane de euro. O parte însemnată din acești bani, 750.000 euro, au fost folosiți pentru pavaj, pentru granitul din Piață pe care îl știm cu toții, acum fiind spart.

Proiectul a avut garanție un singur an. La un an de la terminarea lucrărilor, întârziat cu trei ani, din 2014-2015, anual, Primăria alocă bani pentru înlocuirea pavimentului. Dacă în 2014, primarul de atunci a alocat o sumă de 5.000 lei pentru 200 de plăci de înlocuit, asta însemnând 25 de lei pentru fiecare placă, adică 130 de lei/mp, în 2019, aceeași administrație PSD a orașului Focșani a alocat 75.000 lei pentru înlocuirea a 135 de plăci, adică 3.400 lei/mp de paviment din Piața Unirii. Dacă mergeți acum în Piață, după cheltuirea a aproximativ un milion de euro, vedeți dezastrul de acolo.

Eu personal mi-am permis, în primăvara acestui an, să merg în Piața Unirii și am observat că acele plăci ieftine, de proastă calitate, de 3 centimetri grosime, au fost înlocuite cu altele de numai 2 centimetri, și mai scumpe, dar și de proastă calitate. Atunci mi-am permis luxul de a mă adresa administrației locale, exemplificând cu pavimentul inițial și cu cel nou. Raportul este enorm. Am cerut devizul de lucrări, să ne explice Direcția de Dezvoltare de ce este nevoie de atâția bani, de ce costă atât de mult un metru pătrat de granit înlocuit în Piața Unirii”, a declarat parlamentarul Ion Ștefan.

Acesta a adăugat că va răspunde tuturor solicitărilor venite din partea procurorilor și că nu va renunța la a arăta neajunsurile administrației PSD din Focșani, care este una păguboasă pentru cetățenii orașului și pentru bugetul municipal, subliniind că nu este intimidat de demersurile și șicanele pesediste. (Departament Comunicare PNL Vrancea, 14 august 2019)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.