Îndrăznește să fii informat!

sâmbătă, 2 decembrie 2023

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  AcasăActualitatePNL propune prelungirea obligativității montării repartitoarelor de căldură și compensații pentru categoriile...

  PNL propune prelungirea obligativității montării repartitoarelor de căldură și compensații pentru categoriile vulnerabile

  Partidul Național Liberal (PNL) a depus la Senat un proiect de lege menit să prelungească obligativitatea montării repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc cu un an, până la 31 decembrie 2024. Inițiativa vine în contextul eforturilor de eficientizare a consumului de energie și de reducere a costurilor pentru cetățeni.

  Potrivit proiectului legislativ, propus de ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja, și susținut de senatorii PNL Roberta Anastase, Toma Petcu, Mihail Veștea, precum și de alți parlamentari, se urmărește să se ofere compensații pentru costul achiziției și montării repartitoarelor, în special pentru categoriile vulnerabile. Astfel, persoanele care au primit carduri de energie, cu care pot plăti facturi la electricitate, gaz sau încălzire, vor putea beneficia de acest ajutor financiar.

  Compensația acordată este în cuantum de 750 lei pe locuință și se adresează celor care au primit deja cardurile de energie. Această sumă poate fi folosită nu doar pentru acoperirea costului repartitoarelor, ci și pentru plata sumei care depășește subvenția de 750 lei din costul acestor dispozitive, asigurând astfel accesul la beneficii și pentru cheltuielile suplimentare.

  După cum se știe, montarea repartitoarelor este obligatorie până la 31 decembrie 2023, măsura fiind amânată deja cu un an din decembrie 2022 pentru decembrie 2023. Prețurile repartitoarelor pornesc de la 70 de lei cu TVA inclus, la care se adaugă montarea acestora și a unui robinet de reglare a consumului de energie termică, ceea ce înseamnă aproximativ 125 – 180 de lei de calorifer.

  Proiectul mai poartă semnăturile președintelui Comisiei de Energie din Senat și a celui al Comisiei de Industrii din Camera Deputaților, subliniind astfel sprijinul și importanța acordată inițiativei legislative în contextul politic actual. Dezbaterile privind acest proiect sunt așteptate să aibă loc în perioada următoare în cadrul comisiilor parlamentare competente.

  spot_img
  spot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  FOTO! 60 de șahiști au sărbătorit Ziua Națională a României la un concurs de șah rapid

  Ziua Națională a României a fost sărbătorită de micii șahiști focșăneni printr-un concurs de...

  VIDEO! 50 de polițiști din cadrul IPJ Vrancea înaintați în grad de Ziua Națională a României

  SĂ FIM MÂNDRI CĂ SUNTEM ROMÂNI! 1 DECEMBRIE - Ziua Națională, o sărbătoare a tuturor...

  ULTIMA ORĂ! Impact frontal între două autoturisme la ieșirea din Bolotești! Două persoane au fost rănite

  Impact frontal între două autoturisme pe drumul național 2D, la ieșirea din Bolotești către...

  ARTICOLE POPULARE

  VIDEO A zburat cu jeepul prin PECO și s-a oprit într-o casă!

  Duminică, 26 noiembrie, în jurul orei 14.10, poliția a fost alertată prin apel la...

  ULTIMA ORĂ Viscolul închide primul tronson de drum național în Vrancea!

  „S-a închis circulația rutieră pe DN 23B Măicănești-Ciorăști, județul Vrancea. Viscolul puternic și cantitatea...