Îndrăznește să fii informat!

miercuri, 19 iunie 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_imgspot_img
  AcasăActualitatePNL propune prelungirea obligativității montării repartitoarelor de căldură și compensații pentru categoriile vulnerabile

  PNL propune prelungirea obligativității montării repartitoarelor de căldură și compensații pentru categoriile vulnerabile

  Partidul Național Liberal (PNL) a depus la Senat un proiect de lege menit să prelungească obligativitatea montării repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc cu un an, până la 31 decembrie 2024. Inițiativa vine în contextul eforturilor de eficientizare a consumului de energie și de reducere a costurilor pentru cetățeni.

  Potrivit proiectului legislativ, propus de ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja, și susținut de senatorii PNL Roberta Anastase, Toma Petcu, Mihail Veștea, precum și de alți parlamentari, se urmărește să se ofere compensații pentru costul achiziției și montării repartitoarelor, în special pentru categoriile vulnerabile. Astfel, persoanele care au primit carduri de energie, cu care pot plăti facturi la electricitate, gaz sau încălzire, vor putea beneficia de acest ajutor financiar.

  Compensația acordată este în cuantum de 750 lei pe locuință și se adresează celor care au primit deja cardurile de energie. Această sumă poate fi folosită nu doar pentru acoperirea costului repartitoarelor, ci și pentru plata sumei care depășește subvenția de 750 lei din costul acestor dispozitive, asigurând astfel accesul la beneficii și pentru cheltuielile suplimentare.

  După cum se știe, montarea repartitoarelor este obligatorie până la 31 decembrie 2023, măsura fiind amânată deja cu un an din decembrie 2022 pentru decembrie 2023. Prețurile repartitoarelor pornesc de la 70 de lei cu TVA inclus, la care se adaugă montarea acestora și a unui robinet de reglare a consumului de energie termică, ceea ce înseamnă aproximativ 125 – 180 de lei de calorifer.

  Proiectul mai poartă semnăturile președintelui Comisiei de Energie din Senat și a celui al Comisiei de Industrii din Camera Deputaților, subliniind astfel sprijinul și importanța acordată inițiativei legislative în contextul politic actual. Dezbaterile privind acest proiect sunt așteptate să aibă loc în perioada următoare în cadrul comisiilor parlamentare competente.

  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Descoperire macabră într-un apartament din Focșani! Pompierii au găsit cadavrul unei femei

  Un cetățean din cartierul Gării a solicitat intervenția autorităților după ce a constatat că...

  ULTIMA ORĂ La cererea PSD, Biroul Electoral de Circumscripție Panciu a decis renumărarea voturilor pentru funcția de primar

  În urma alegerilor din 9 iunie, primarul în funcție – Nicolai Mărăscu (PNL), a...

  Fondul Național de Garantare a Creditelor va emite acordurile de refinanţare în Programul ”Prima Casă”

  Prin adoptarea Ordonanței de Urgență Nr. 58/6 iunie 2024 FNGCIMM este mandatat să emită, acordurile...

  ARTICOLE POPULARE

  GALAȚI: Tragedie în apropiere de Hanu Conachi! Trei muncitori au fost îngropați de vii, unul dintre ei a decedat

  Tragedie la ieșirea din localitatea Tudor Vladimirescu. Un mail de pământ s-a surpat peste...

  ATENȚIE DN2 este inundat la ieșirea din Vrancea spre Râmnicu Sărat

  Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a anunțat că la ieșire din Râmnicu...

  A murit fostul director al SCCM Focșani, inginerul Lucian Văcăreanu

  S-a stins din viață inginerul Lucian Văcăreanu, fost director al SCCM Focșani și unul...