PNL Vrancea: Primarul Cristi Valentin Misăilă și-a pus nora vitregă, șoferul și cumnata prietenului Matișan în Biroul Electoral Municipal Focșani

0
1280

Partidul Național Liberal Vrancea atrage atenția asupra unei situații create la Biroul Electoral Municipal Focșani, unde primarul în funcție și-a instalat mai mulți apropiați, motiv pentru care „solicită schimbarea de urgență a persoanelor în cauză”. Conform unui document intrat în posesia PNL Vrancea, în BEM Focșani au ajuns nora vitregă și șoferul lui Cristi Misăilă, dar și cumnata „prietenului Matișan”, chiar din dispoziția primarului PSD în funcție.

Primarul PSD al Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă, candidat pentru un nou mandat la funcția de edil al municipiului, a semnat pe 7 august o dispoziție cel puțin scandaloasă, la limita legalității. PNL Vrancea a intrat în posesia dispoziției prin care Misailă a desemnat personalul tehnic auxiliar din cadrul Biroului Electoral Municipal Focșani (BEM), pentru alegerile din 27 septembrie, și a observat că în cadrul biroului au fost nominalizate persoane apropiate primarului, ba chiar și rude.

Astfel, primarul Misăilă a pus-o în BEM pe nora sa vitregă, Raluca Alecsandrescu, fiica Lucreției Misăilă (fostă Dumbravă), actuala soție a primarului, pe șoferul său Viorel Dulhan și pe Marlena Matișan, cumnata lui Bogdan Matișan, reprezentant al PSD în BEM, amic de-al lui Oprișan și coleg de partid. O a patra prezență în BEM care poate fi imparțială este Mihaela Rusu, angajată în Primărie în timpul mandatului actualului primar, al cărei soț este amic cu Cristi Valentin Misăilă.

În condițiile în care primarul în funcție este și candidat la alegerile locale este imperios necesar să se respecte principiul echidistanței și echilibrului în privința oamenilor care fac parte din BEM, ca personal auxiliar. Cum pot fi imparțiali nora vitregă a primarului, ruda pesedistului Matișan sau șoferul actualului primar?

Nu întâmplător deja s-au înregistrat mari nereguli în cadrul BEM Focșani, PNL sesizând organele de anchetă. Din aceste motive, pentru a fi evitate orice alte speculații și pentru a respecta echilibrul și echidistanța în tot ceea ce presupune activitatea din cadrul Biroului Electoral Municipal Focșani, PNL Vrancea solicită primarului Misăilă înlocuirea de urgență a persoanelor în cauză”, se arată într-un comunicat al departamentului de comunicare PNL Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.