PNL Vrancea: „PSD și USR, umăr la umăr pentru a bloca activitatea Centrului Cultural Vrancea!”

1
346

Centrul Cultural Vrancea a ieșit din zodia parangheliilor marca Oprișan în mandatul președintelui CJ Cătălin Toma, lucru care nemulțumește profund grupul consilierilor PSD din Consiliul Județean Vrancea. USR se alătură PSD, de la care împrumută lipsa de viziune. Transformarea în instituție de spectacole a centrului a fost cerută și de fostul manager, conf. univ. dr. Liviu Nedelcu. Parcursul Centrului Cultural Vrancea către statutul de instituție de spectacole, cu un stat de funcții și un nou regulament de organizare și funcționare, a fost blocat astăzi de alianța suprinzătoare (sau nu) PSD-USR din ședința Consiliului Județean. Politicienii ambelor partide au arătat că nu reproșează nimic noii conduceri a Centrului Cultural, că apreciază dinamizarea activităților instituției conduse în ultimul an de managerul Nausica Mircea însă au votat împotriva încadrării Centrului Cultural Vrancea ca instituție de spectacole, o definiție tehnică care îi permite să realizeze venituri din prestarea activităților artistice. Ca orice structură de acest tip, reglementată de lege, Centrul Cultural Vrancea trebuie să iasă din zona exclusivă a finanțării de la buget și să aibă posibilitatea de a realiza venituri proprii prin organizarea de spectacole și proiecte artistice. Alianța PSD-USR a arătat că polițele și rivalitățile politice sunt mai importante decât proiectele care arată noul tip de management al Consiliului Județean și al instituțiilor subordonate: transparență, punerea în valoare a tradițiilor și resurselor culturale locale, promovarea dezvoltării durabile a județului Vrancea prin investiții în infrastructură, cultură, educație și sănătate. Aleșii județeni ai PSD și USR au votat astăzi majoritatea proiectelor care au vizat aprobarea de indicatori tehnico- economici pentru investiții în derulare sau pregătire, rectificarea de buget, însă au simțit nevoia să demonstreze, inutil, în defavoarea vrâncenilor, că pot și bloca inițiative ale președintelui CJ Cătălin Toma. Au ales să se răzbune pe cultură și promovarea acesteia prin intermediul Centrul Cultural Vrancea, instituție în subordinea Consiliului Județean Vrancea, condus de președintele Cătălin Toma. Un președinte care a pus capăt parangheliilor „marca Oprișan”. PNL Vrancea

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Ar putea explica PNL Vrancea care a fost criteriul care a contat pentru înlocuirea conf. univ. dr. Liviu Nedelcu cu Nausica Mircea ? Ce anume exact o califică pe această doamnă pentru acest post ? În cazul în care criteriul a fost faptul că dânsa a dat niște bani pentru campania electorală și îi trebuia un post nu văd cum ar putea fi asta în avantajul vrâncenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.