PNL vrea şedinţă extraordinară ca să voteze proiectul spaţiilor verzi, picat la vot în urma abţinerii consilierilor liberali

0
158

Grupul PNL din Consiliul Local Focșani a depus, joi, la Primăria Focșani, documentele necesare în vedea convocării unei ședințe extraordinare, în care să fie supus dezbaterii plenului proiectul privind aprobarea încredințării în folosință gratuită Direcției de Dezvoltare Servicii Publice Focșani, până la data de 31.03.2021, a obiectivului de investiții „Amenajare spațiu verde Cartier Mîndrești, Cartier Focșani Sud și Cartier Laminorul”.

Este vorba despre același proiect care în ședința ordinară a lunii martie a picat la vot, după ce grupul PNL s-a abținut, iscându-se un scandal fără precedent. La acel moment, liberalii și-au justificat votul spunând că nu au suficiente informații cu privire la proiect.

Între timp, consilierii PNL au revenit asupra deciziei și vor ca proiectul să fie supus din nou la vot, de data aceasta ei urmând să voteze favorabil.

“Ne-am informat și am hotărât să facem acest pas. Nu înțelegem de ce s-a tergiversat până acum cu acest proiect, pentru că vremea ne presează. Noi am fi vrut ca acest proiect să fie încă de anul trecut și să avem un dialog, niște lămuriri. Anul trecut aceste proiect a fost picat pentru că nu erau întrunite toate condițiile din caietul de sarcini, nu eram angajați muncitorii, iar noi abia dădusem spațiile verzi ale liceelor în îngrijire acestora, pentru că nu aveam această posibilitate. Acum acest lucru s-a remediat”, a declarat Dan Buzoi, liderul grupului PNL din Consiliul Local Focșani.

Liberalii susțin că în continuare nu au toate detaliile legate de acest proiect și așteaptă să primească lămuriri în timpul ședinței de la managerul de proiect. Consilierii PNL spun că votul lor nu a fost unul politic, de aceea toate atacurile ulterioare venite dinspre PSD nu sunt justificate.

“Noi nu am fost împotrivă, ci ne-am abţinut, pentru că managerul de proiect nu ne-a explicat cum au decurs lucrările şi problemele care sunt acolo. Noi suntem atacaţi politic de cei de la PSD, dar nu au explicat cetăţenilor de un an de ce acest proiect urgent astăzi nu au avut până acum caracter de urgenţă”, a spus și consilierul local Nicu Tănase.

Liberalii așteaptă acum ca proiectul să fie supus din nou votului în plenul Consiliului Local.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.