Policlinica din Panciu va fi branșată la rețeaua de gaze a orașului

0
66

Policlinica din Panciu va fi branșată la rețeaua de gaze a orașului. În ședința ordinară din 28 iunie 2017, consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre privind executarea lucrarilor de racordare a Policlinicii Orășenești Panciu la sistemul de distribuție a gazelor naturale și alocarea sumei necesare realizării acestor lucrări. Proiectul de hotărâre a fost inițiat și promovat de către primarul Iulian Nica.

În ultima perioadă, am primit mai multe cereri din partea unor instituții de interes public din orașul Panciu, prin care se solicită executarea lucrărilor de alimentare cu gaze naturale și alăcarea sumelor necesare acestor lucrări. Cea mai recentă solicitare a venit de la Cabinetele Medicale care își desfășoară activitatea în Policlinică. Din construcţie, spaţiile de aşteptare, grupurile sanitare, holurile şi casa scării nu sunt încălzite, fapt ce creează un disconfort termic în sezonul rece, atât pentru personalul care își desfășoară activitatea în cabinetele respective, cât şi pentru cetăţeni. Prin executarea lucrărilor de branșare la rețeaua de gaze naturale se facilitează instalarea unor centrale termice care să funcţioneze cu gaz metan și se vor crea condiţii optime de lucru în Policlinică“, a explicat primarul Iulian Nica.

Lucrările vor fi realizate cu finanțare de la bugetul local. Ele includ cheltuielile privind obţinerea avizelor în vederea proiectării şi proiectul de branşament, taxele percepute de deţinătorii de utilităţi, certificatul de urbanism, cheltuielile privind execuţia branşamentului din conducta principală până la postul de reglare gaze naturale.

Primarul Iulian Nica a precizat faptul că, în luna iulie, administrația locală va depune la finanțare, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, și un proiect de modernizare și reabilitare termică a Policlinicii.

„Datorită acestui proiect, clădirea va fi reabilitată termic. Astfel, vor fi înlocuite toate ferestrele și ușile exterioare, vor fi refăcute și reabilitate termic fațada și  acoperișul, iar la pod va fi executată hidroizolație. Pe partea de eficiență energetică, proiectul va permite montarea de panouri solare, pentru asigurarea apei calde menajere, instalarea unei centrale termice pe gaz metan și, bineînțeles, refacerea întregii rețele de încălzire. În acest fel, înțelegem să ne gândim la viitor, pentru că ne dorim să asigurăm infrastructura necesară și servicii de calitate în toate domeniile – sănătate, învățământ, administrație publică“, a afirmat primarul Iulian Nica.

Policlinica Panciu 2 - Policlinica din Panciu va fi branșată la rețeaua de gaze a orașului

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here