Poliția a intrat pe fir după vandalizarea Mausoleului Eroilor din Focșani

0
243
mausoleu-marasesti-vandalizat
foto: Adevarul.ro

Poliția Județeană Vrancea s-a sesizat după vandalizarea Mausoleului Eroilor-un simbol al Focșaniului, reabilitat recent cu fonduri europene, dar jucat acum în picioare de indivizi fără scrupule și fără teamă că vor ajunge să răspundă pentru faptele lor reprobabile. Oamenii legii au demarat o anchetă, făcându-se cercetări pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care se fac responsabile de vandalizarea Mausoleului.

Reamintim, zilele trecute, Mausoleul Eroilor din Sud a fost vandalizat. Renovat cu fonduri europene, obiectivul a căzut în mâna unor indivizi fără căpătâi și fără frică de lege care au spart geamurile clădirii și au mâzgălit pereții după cum i-a tăiat capul. Că au scris prostii pe clădirea-simbol a Focșaniului ori că au urinat pe ea, gestul rămâne unul ce nu poate fi calificat. Vestea că Mausoleul Eroilor a fost vandalizat a ajuns și la primarul Focșaniului, Decebal Bacinschi și la vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel Mare, care, culmea, au aflat ce și cum în timp ce luau parte la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Armatei Române.

„ Este ceva de groază. Cred că toți ar trebui să facem ceva. Și cetățenii de la blocuri că sunt aici aproape să sune la 112 imediat ce văd ceva suspect. Trebuie să luăm o poziție față de astfel de fenomene. Avem camere dar numai pe față. Va trebui să punem și pe spate. Spiritul civic trebuie să existe. Chiar nimeni nu vede și nu aude? Să anunțe ce se întâmplă. Este păcat. Nu mai avem respect față de nimic și asta mă deranjează. Nici față de biserică, nici față de oamenii mai în vârstă, nici față de eroi, față de nimic” a declarat primarul Bacinschi.

La rândul său, vicepreședintele CJ Vrancea a făcut apel la oamenii de bună credință să sesizeze autorităților orice neregulă pe care o observă pentru că numai așa cei vinovați de astfel de fapte reprobabile vor putea fi pedepsiți:

„Aș face un apel la cetățenii care locuiesc în preajma Mausoleului din Sud să ne semnaleze orice act de acest gen pentru că s-au cheltuit foarte mulți bani. Sunt bani europeni și am făcut niște lucruri deosebite prin acest proiect european numit „Drumul de glorie al armatei române” și aceste mausolee le-am propus pentru a face parte din patrimoniul UNESCO. Nu putem prezenta Uniunii Europene în momentul în care vor veni să vadă aceste monumente istorice ceea ce s-a distrus în urma acestor renovări” a spus Ionel Cel Mare.

Lucrările de reabilitare a Mausoleului din Sud au fost finalizate în vara anului 2012 iar  investiția depășește 7 milioane de euro.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.