Poliția locală va avea dreptul de a amenda șoferii care nu prezintă actele! Noile prerogative se aplică doar în cazul anumitor încălcări ale legislației rutiere!

0
559

Întrucât polițiștii locali aveau „mâinile legate” atunci când constatau încălcări ale legislației rutiere, cum ar fi, de exemplu, autovehiculele oprite, staționate sau parcate neregulamentar, parlamentarii s-au gândit să „opereze” anumite modificări la nivelul actelor normative în vigoare. Astfel, Comisia de Transport din camera Deputaților a introdus o nouă prevedere, votată marți în Cameră, conform căreia conducătorul auto poate fi amendat cu până la 3.000 de lei dacă refuză să comunice polițistului local datele de identificare. „Polițiștii locali vor avea competența de a solicita datele de identificare ale conducătorilor autovehiculelor oprite/staționate/parcate neregulamentar” se arată în expunerea de motive iar la articolul 39 din noua lege se arată clar că „La solicitarea poliției rutiere sau a poliției locale, proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia (…)datele de identificare (…). Poliția locală poate solicita aceste date de identificare numai în legătură cu exercitarea competențelor în domeniul circulației pe drumurile publice.” Proiectul a fost inițiat de PNL, a trecut prin Senat și Camera Deputaților (for decizional) și urmează să fie înaintat președintelui Iohannis pentru promulgare.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.