Poliția Vrancea, posesoarea unui nou tip de radar performant. Despre ce e vorba și cum poate fi combătut!

0
794

Poliția Rutieră Vrancea are în dotare de zilele trecute și va scoate pe șosele, pentru prinderea vitezomanilor, un nou tip de radar performant.  Este vorba despre un aparat radar cu laser tip pistol, un radar mobil și de necontestat de către șoferii înregistrați de acest nou aparat.  Pistolul poate identifica șoferii care circulă cu viteză de la peste un kilometru distanță. Mai exact, are o rază de acțiune de 1,2 km și înregistrează viteza unui autovehicul în 0.33 de secunde. Nu poate fi localizat de detectoarele antiradar și poate fi folosit oriunde, indiferent de condițiile meteo.

Cel mai probabil, polițiștii vrînceni îl vor folosi pe șoseaua europeană, supranumită și “șoseaua morții”, în idea de a preveni noi tragedii rutiere. Noul aparat radar este ultraperformant iar singura metodă care ar putea scăpa şoferii de pistolul radar cu laser ar fi şofatul regulamentar, aşa cum prevede legea.

Alte voci susţin că au descoperit ac de cojocul radarului cu laser. Unele persoane susţin că aparatele radar cu laser pot fi păcalite cu sistemele Laserjammer, scrie puterea.ro. Adică cele care bruiază raza laser. Că e Escort Shifter, AG 8 sau AL G 9 Guardian, sistemele de bruiaj fac ca viteza reală a maşinii să fie înregistrată de aparatul radar ca fiind 0 km/h. Există o multitudine de astfel de gadgeturi în SUA, acolo unde radarele laser au deja o istorie. Preţul aparatelor de bruiaj se situează între 420 şi 1.000 de euro şi presupune instalarea unui întreg sistem de senzori, fire şi butoane pe maşină.

În plus, la un control amănunţit acestea pot fi descoperite, iar deţinerea lor constituie contravenţie şi se sancţionează cu o amendă de câteva sute de lei bune și reţinerea permisului pentru 60 de zile. O veste şi mai tristă pentru poliţişti ar fi că fizicienii au descoperit deja antilaserul. Adică principiul după care practic se absoarbe unda laser. Este de presupus că în curând va apărea antilaserul la purtător. Însă, până atunci, mulţi vitezomani vor rămâne fără permis şi vor plăti cu vârf şi îndesat, cu bani şi cu permise.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.